Modderdag

Op zaterdag 27 juni was het modderdag. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. In het natuurcentrum De Helderse Vallei “vierden” ze modderdag op een andere dag, namelijk op woensdag 1 juli. De timing qua weer was zo perfect! Wat was het zonnig!

IMG_7949

Ik was het eigenlijk alweer een beetje vergeten totdat S uit school kwam. L ging uit spelen bij een vriendje en ik liep met S (en F op mijn rug) naar huis. Hij vroeg of hij ook naar modderdag mocht. Ik vond het eigenlijk veel te heet, zo midden op de dag, maar S wilde zo graag heen dat ik het toch wel goed vond.

IMG_7924

We zochten “oude” kleren uit, haalden waterschoentjes van zolder, ik smeerde de mannen goed in en ze kregen een pet op. Zo konden we gaan!

IMG_7926

Daar aangekomen was er een hele soort van stormbaan aangelegd. Je kon onder een legerdoek kruipen, door de modder natuurlijk, er was een modder glijbaan en een soort poeltje waar je kon fierljeppen.

Het was in het begin wel een beetje gek dat je zomaar vies mocht worden. Maar toen ze eenmaal “door” waren lagen ze lekker in de modder te badderen. Heerlijk om zo lekker kind te kunnen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: