Moestuin tip tegen slakken

Dan ben je wekenlang bezig om een plantje op te kweken…. En als het plantje de volgende ochtend dan helemaal weg is… is dat wel erg zuur! Dat overkwam mij dus vorig jaar met mijn sla plantjes. Helemaal opgevreten door de slakken, echt niks meer van over.

20150507_113126_resizedDit jaar moest ik dat natuurlijk anders aanpakken. Zo vanaf februari ben ik wekenlang bezig geweest met het sparen van eierschalen. Nadat ik een eitje had gebruikt spoelde ik de schalen schoon en bewaarde deze in een tomaten emmertje (met gaatjes op de bodem zodat het water eruit kon). In dit emmertje konden de schalen drogen. Zodra ze droog waren gingen ze in een yoghurt emmertje en plette ik ze helemaal fijn. Er bleef steeds maar weinig van over haha.

20150507_112909_resizedVorige week zette ik al een aantal van mijn slaplantjes in de tuin. Bovenstaande foto is trouwens de sla van mijn AH moestuintje!!! Is hij niet mooi? Ik heb een paar geweldige exemplaren. Sla is heel erg gevoelig voor slakken. Om het plantje heen maakte ik een cirkel van kapotte eischalen. De slakken kruipen hier echt niet over heen hoor! Bovendien is de kalk ook heel goed voor de grond.

20150507_113126_resizedHopelijk hebben jullie wat aan deze tip. Hebben jullie wel eens last gehad van slakken in de tuin? Wat doen jullie er tegen?

3 Reacties over “Moestuin tip tegen slakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: