Mud Pie Kitchen

Toen ik een grote bestelling voor bouwmateriaal deed, werd dat per vrachtwagen hier aan huis geleverd op een hele grote pallet van 4 meter lang. Voor mij was het zeker dat ik iets wilde knutselen met de grote pallet, alleen wat wist ik nog niet… Ik zaagde de pallet in tweeën en zette hem achter in de tuin. En toen kwam ik superleuke plaatjes op Pinterest tegen van een Mud Pie Kitchen. Ok, dit wilde ik ook. Een Mud Pie Kitchen is eigenlijk gewoon een buitenkeukentje, waar kinderen met water en zand lekker in kunnen kliederen!

FB_IMG_1462995650742

Ik had in gedachte een beetje een plan uitgewerkt hoe ik het wilde hebben. Eigenlijk kwam ik ook nog wat hout te kort. We gingen dus eerst nog wat tuinhout halen en we gingen ook even langs de kringloop en de Action voor wat spullen om het keukentje mee aan te kleden natuurlijk.

FB_IMG_1462995662308

En toen kon het knutselen beginnen. Er moest van alles verzaagd worden. De achterkant was een lang stuk pallet. De zijkanten had ik twee kortere stukken voor genomen. Met hele lange schroeven zitten de zijkanten vast aan het achterpaneel. Als blad nam ik gewoon wat tuinhout, wat vaak voor schuttingen wordt gebruikt. De onderkant van het bovenblad verstevigde ik in het midden, omdat ik gaten in het blad wilde zagen en dan ben je de stevigheid van je blad een beetje kwijt. Ik had twee teiltjes bij de Action gekocht, voor deze teiltjes maakte ik dus uitsparingen in het blad zodat ze wegvallen in het blad. In één teil kan er dan zand, in het andere teiltje water.

FB_IMG_1462995643978

Ik had geen eens de tijd om het gehele buitenkeukentje af te maken, de kinderen wilden er dolgraag mee spelen. Er werden taartjes gebakken, soep gemaakt, lekker gezeefd, geschept en van alles afgemeten in de maatbeker. Heel erg leuk om te zien.

FB_IMG_1462995650742

Na afloop kunnen de mannen de boel afwassen en laten drogen op het afdruiprekje! 😉 Inmiddels heb ik op het achterpaneel haakjes gemaakt zodat de jongens daar hun pannen en wat opscheplepels etc. kunnen ophangen. Onder het keukentje zit nu 1 plank, daar komen nog twee planken tegen aan zodat daar een kratje kan staan waar ze wat spullen in kunnen bewaren die bij het keukentje horen.

Ken jij de Mud Pie Kitchen? Of heb je er zelf misschien een? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: