Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Ik was altijd gek op muesli repen, het liefst die met rozijnen erin! Maarja, die muesli repen hebben ook vaak een glimmend laagje op de buitenkant, volgens mij gewoon suiker. Tijd om onze eigen repen te maken dus.
Wat heb je nodig:
Doe alle droge ingrediënten (havermout, gojibessen, cranberries, rozijnen, zonnebloempitten en pompoenpitten) bij elkaar in een kom en roer door elkaar.
Doe de pindakaas, de kokosolie en de honing bij elkaar in een pannetje en laat alles smelten. Roer goed door zodat je een mooie egale saus krijgt.
Roer het pindakaas-mengsel door de droge ingrediënten heen en blijf roeren totdat alles goed door elkaar zit en goed is opgelost. Schep vervolgens alles in een cakevorm. Ik gebruik er wel altijd een bakpapier tussen omdat je het dan handiger uit de cakevorm kan halen.
Zet vervolgens in de koelkast en laat opstijven. Als de koek hard is, is het klaar (de kokosolie is dan gestold). Je kan de koek het beste in de koelkast bewaren, kokosolie wordt op kamertemperatuur namelijk weer zacht.
Snijdt in plakjes en eet smakelijk!
Die zien er lekker uit zeg. Dat ga ik beslist ook eens proberen. Dank je om het receptje te delen.
Miss Milla at Home onlangs geplaatst…Over smaak valt niet te twisten?
Het is echt heerlijk!!!! Pas op, ik vind ze ook verslavend haha.
Geprobeerd. Super resultaat!
Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een Nederlander
Wat fijn om te horen! Dank je wel voor het delen.