Eén op de vier moeders heeft voorkeur voor een meisje

Één op de vier zwangere, Nederlandse vrouwen geeft de voorkeur aan een meisje. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder bijna 800 (aanstaande) moeders. De helft van de vrouwen gaat na de vrijpartij met de benen in de lucht liggen. Dit om het succes van de conceptie te vergroten. In 2017 vindt de Negenmaandenbeurs plaats van 22 tot en met 26 februari in RAI Amsterdam.

meisjeAfbeelding: Shutterstock

Hoop op koningskoppel

“Voor de derde zijn we naar Centerparcs gegaan, want bij ons in de straat werden alleen maar meisjes verwekt”, aldus één van de 774 ondervraagde vrouwen. Terwijl 25% van de (zwangere) vrouwen de voorkeur geeft aan een meisje, is het opvallend dat slechts 16% voorkeur heeft om een jongen te krijgen. Het merendeel (59%) van de ondervraagde vrouwen zegt geen voorkeur te hebben als het gaat om het geslacht van haar baby. Als het eerste kindje een meisje is, dan wil 40% van de ondervraagde vrouwen daarna het liefst een jongen.

Sokken aan of uit voor een meisje?

Een van de vragen was of vrouwen hebben geprobeerd het geslacht te beïnvloeden. 94% geeft aan dat ze hier niet mee bezig zijn geweest. 11% van de (toekomstige) moeders denkt het geslacht van hun kindje wel te kunnen beïnvloeden. 6% heeft dit daadwerkelijk geprobeerd. De meeste vrouwen doen dit door rekening te houden met de timing van de ovulatie en voeding. Van de ondervraagden denk 1% dat je dit kunt beïnvloeden door sokken aan te houden tijdens de seks.

Benen in de lucht

Ook werd de aanstaande moeders gevraagd of ze denken dat de kans op bevruchting vergroot wordt wanneer ze met hun benen in de lucht liggen na de seks. Dit doet bijna de helft van de ondervraagde vrouwen! 60% doet dit een paar minuten, 34% een kwartier en 6% langer dan een halfuur.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2017

De Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 22 februari tot en met zondag 26 februari 2017 in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. Op donderdag 23 en vrijdag 24 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Colors Festival.

Een toegangskaart kost tot en met 21 februari € 15,95 in de online voorverkoop en is te koop via www.negenmaandenbeurs.nl. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen en kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 5,- mee. Goedkoop reizen met NS-dagretour kan vanaf ieder station in Nederland voor € 18,00.

Toen jij zwanger was van je eerste kindje, wilde je toen ook graag een meisje?

3 Reacties over “Eén op de vier moeders heeft voorkeur voor een meisje

  1. Ik had een voorkeur voor een meisje de vorige keer! En man wat heb ik gejankt toen het een meisje bleek. Deze ronde geen voorkeur, maar ben nu wel mega nieuwsgierig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: