Neusspray DIY

De snottebellen hebben een aantal weken geleden intreden gedaan in ons huis. Met drie kindjes ben je daar ook niet zomaar vanaf. Ik vind het wel fijn om de neusjes schoon te maken met neusspray. Ik gebruik hiervoor alleen maar zoutoplossing. Ik gebruik géén neusspray met xylometazoline omdat je hier snel afhankelijk van kan worden. Zoutoplossing is echter voldoende om te reinigen.

Zelf maken

Voor een kleine 2 euro kan je kant en klare zoutoplossing kopen bij de drogist. Je kan echt er ook zèlf neusspray / zoutoplossing maken. Het is echt heel simpel èn goedkoop. Bovendien spaart het ook veel afval, doordat je het flesje steeds kan hergebruiken. Wist je dat zoutoplossing uit de winkel na openen ook maar een maand houdbaar is? Bij ons is het flesje dan doorgaans nog niet leeg, maar je kan het dan zo weggooien. Zonde toch?

20150127_161432

Wat heb je nodig?

– Een kleine theelepel zout, ik gebruik Keltisch Zeezout, maar gewoon keukenzout kan natuurlijk ook
– Gekookt water
– Een kopje
– Een hervulbaar neusspray flesje, misschien heb je nog een oud neusspray flesje, anders zijn de flesjes ook los te koop (bij apotheek of bijvoorbeeld headshop – smartshop).

20150127_161505

Breng het water aan de kook. Doe een klein theelepeltje water in een kopje of glas.

20150127_162639

Giet het kokende water over het zout heen. Roer het zout door het water heen, zodat het goed oplost. Laat het water afkoelen.

20150127_165923

Doe de zoutoplossing in het flesje en het is klaar voor gebruik! De zoutoplossing is ook geschikt voor kinderen. Gebruik de neusspray net als “gewone” neusspray uit de winkel. Wat kost deze neusspray nou? Ik heb het niet berekend maar het zal niet duurder zijn dan een cent. Zoutoplossing met Keltisch Zeezout zal iets duurder zijn, maar ik vind het persoonlijk fijner omdat het wat zachter is (en ook gezonder).

Gebruiken jullie wel eens neusspray? Heb je er wel eens aan gedacht om het zelf te maken?

6 Reacties over “Neusspray DIY

  1. Ik kan het spraygedeelte niet van een originele neusspray af krijgen. Hoe kom ik dan aan een spraygedeelte? ?? Druppelen in de neus vind ik niet fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: