Oliebollen broodpudding van overgebleven oliebollen

Morgen is het alweer zover… Oud & Nieuw! We gaan lekker veel oliebollen bakken. We maken ze altijd in allerlei smaken; naturel, met rozijnen, Berliner bollen en hartige bollen. De ervaring leert dat er op nieuwjaarsdag altijd erg veel oliebollen overblijven. Meestal nemen we nog wel een oliebol, maar toch moeten we het meeste wel weggooien. Eigenlijk wel zonde! Maar daar heb ik nu wat voor gevonden; de oliebollen broodpudding! Van de oliebollen maak je dan gewoon een nieuw gerechtje. Een ovenschaal vol met warme oliebollen broodpudding. Heerlijk!

oliebollen broodpuddingWat heb je nodig voor de oliebollen broodpudding?

Natuurlijk heb je oliebollen nodig. Hiervoor kies je oliebollen die naturel of met rozijntjes zijn. Uiteraard geen hartige oliebollen. De oliebollen broodpudding is namelijk zoet van smaak. Dit receptje gaat per 6 oliebollen. Mocht je meer oliebollen overhebben kan je het recept natuurlijk verdubbelen.

oliebollen broodpudding

  • 6 oliebollen (naturel of met rozijnen)
  • 200ml + 250ml melk
  • 25 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 pakje vanillesuiker

Hoe maak je de oliebollen broodpudding?

Als eerst snijdt je de oliebollen in blokjes. Het hoeft alllemaal niet zo netjes hoor, dat zie je straks toch niet meer. Doe de oliebollen stukjes in een kom en giet hier de 200ml melk overheen. Roer de stukjes goed door de melk. De melk zorgt er voor dat de oliebollen straks niet droog worden.

oliebollen broodpuddingOndertussen ga je verder met het maken van de pudding. Van de 250ml melk hou je nog een klein beetje apart, ongeveer 50ml. Dit heb je zometeen ergens anders voor nodig. Breng het grootste gedeelte van de melk (200 ml) langzaam aan de kook. Meng de bloem met de eierdooiers en de 50ml achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheden tegelijk de kokende melk bij. Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de suiker en vanillesuiker toe. Blijf goed roeren en je krijgt een heerlijke banketbakkersroom.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de oliebollen stukjes op een vergiet uitleggen. Daarna doe je de stukjes in een ovenschotel en je verspreid ze gelijkmatig. Vervolgens meng je de banketbakkersroom door de oliebollenstukjes. Verdeel de stukjes weer goed over de ovenschotel.

oliebollen broodpuddingZet de oliebollen broodpudding in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten af. Oh wat ruikt het lekker!

oliebollen broodpuddingWij vonden het superlekker, ook om zo warm op te eten, met een klein beetje poedersuiker er over heen.

Wat doe jij met de overgebleven oliebollen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: