Onze lieve S is 5 jaar!

Vorige week was onze S jarig. Hij is alweer 5 jaar geworden. Bijzonder hoe de tijd toch voorbij vliegt. Ik kan me zijn babytijd nog zo goed herinneren en voor mijn gevoel blijft hij altijd mijn kleine kindje, haha. Maar het is al een hele stoere jongen hoor! Vanmorgen blies hij 5 kaarsjes uit op de verjaardagsring. Die zet ik ’s avonds altijd al klaar op de eettafel, met de cadeaus er al bij. ’s Morgens als de jarige dan beneden komt branden er al kaarsjes. Ze vinden het heel speciaal!

IMG_8634

Na het blazen van de kaarsjes en de felicitaties waren er natuurlijk cadeaus! Op tafel lagen er wat pakjes. Sowieso voor de jarige, maar voor de twee broertjes die niet jarig zijn halen we ook altijd een aardigheidje in huis. Gewoon, omdat zij ook een beetje jarig zijn. Mijn ouders deden dat vroeger ook altijd en ik vond dat altijd heel fijn, om ook een klein cadeautje te krijgen. Die traditie wil ik dus voortzetten.

IMG_8669

Maarja, wat geef je de kids toch, die eigenlijk alles al hebben? Ik weet dat ze enorm gek zijn op Kapla. Op school spelen ze er ook graag mee. Via marktplaats kocht ik een tonnetje met Kapla. De originele Kapla houtjes zijn nog best wel prijzig… Ik verdeelde de houtjes in twee delen en vervolgens pakte ik beide stapels in in plasticfolie. Vervolgens pakte ik het gewoon in inpakpapier. Ik had nu voor beide een cadeautje met Kapla ;). De ton gaat hier toch weg, want ik wil het liefst alle speelgoed in de speelgoedkast bewaren, dus ik heb een mand vrijgemaakt voor de Kapla. En wat waren ze er blij mee!!! Echt door het dolle heen. Er moest dus ook meteen gebouwd worden!

IMG_20150921_223358

Voor S was er ook nog een groot cadeau! Hij was een klein beetje overrompeld volgens mij, maar hij kreeg dus een fiets! Een echte crossfiets waar je lekker snel mee kan. Hij wilde hem meteen meenemen naar school om uit te testen. En daar was ik op voorbereid, want ik had er ook meteen een slot bij gedaan, haha. Het was even wennen, deze fiets is namelijk iets groter dan zijn oude fiets, maar het ging toch best goed. En wat was hij trots!!

IMG_8688

Rond half 10 ging ik weer even terug naar school want S mocht trakteren. En daar mocht ik bij zijn. Superleuk, want ik kon zo wat leuke foto’s maken. Maar in verband met privacy van alle kinderen laat ik die hier niet zien. Op de grond midden in de kring ligt deze spiegel en daar stonden 6 kaarsjes op. Vijf kaarsjes voor de vijf levensjaren die hij heeft gehad. En een zesde kaarsje voor het levensjaar dat is aangebroken. Mooi he?

Alle liedjes werden gezongen en tot slot stak juf nog een sterretje aan. Het sterretje staat voor vuurwerk, de jarige mag een kleur kiezen en alle kinderen doen dan met hun handen vuurwerk na en uit het vuurwerk komt dan de kleur die de jarige gekozen heeft. S kon wel 4 kleuren kiezen! Daarna was het sterretje op, haha. Hij mocht gaan trakteren. Daarna ben ik naar huis gegaan en was er al wat visite geweest.

IMG_20150921_223604

Ik heb de taart nog even afgemaakt. S wilde een politietaart. Ik maakte deze niet-suikervrije taart met politie auto’s erop. Voorop staan twee poppetjes. Een boef en een politie agent. Het zijn Lego poppetjes. S was er hartstikke blij mee, gelukkig.

IMG_8756

In de middag hebben we nog veel visite gehad. Het was een superfijne dag met lieve familie en vrienden. De kinderen hebben zich ook super gemaakt. L heeft met de spiegelreflex nog wat foto’s gemaakt. De kinderen vinden het heel leuk om hun eigen spelen ook vast te leggen. Regelmatig vind ik dan ook foto’s van allerlei bouwwerken op mijn telefoon bijvoorbeeld. Bovenstaande foto staat F met Kapla bij het keukentje. Ik denk dat L de plankjes op het keukentje gelegd heeft en dat F dat nu na probeert te doen.

IMG_8758

S kreeg ook nog een doos met Play Doh. Het is een ijsjes set. S is echt dol op Play Doh. Hij vindt het heerlijk om lekker met de klei te kneden en van alles te maken. De doos werd meteen open gescheurd en alle drie de jongens gingen meteen kleien. Ik vind het zo leuk als ze meteen zo enthousiast ergens mee gaan spelen, heerlijk! Al met al was het een geslaagde dag!

2 Reacties over “Onze lieve S is 5 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: