Onze moestuin gaat lekker

Het is alweer even geleden dat ik iets schreef over onze moestuintjes. Zowel in de voortuin als achtertuin zijn we aan het moestuinieren. Heerlijk vinden we dat! Ook de kinderen vinden het erg leuk en leerzaam. Zo kennen ze inmiddels al heel wat kruiden bij naam en proeven  en ruiken ze daar ook graag aan.

wpid-20150603_203116.jpg

Kijk eens hoe mooi de tuinboon al in bloei staat! Hier kon je al zien wat voor een mooie constructie ik maakte voor de tuinbonen. Het zijn klimmers en ze doen het dan ook erg goed tegen het bamboe frame aan.  Zie je al die mooie bloemen? Ik hoop op een hoop tuinbonen deze zomer!

wpid-20150603_203123.jpg

Dit is een spitskooltje. Die heb ik niet zelf gezaaid, maar kreeg ik van een vriendin. Hij groeit in ene echt als “kool”. 😉 De bladeren zijn hartstikke groot! Ik ben heel benieuwd hoe het kooltje zal groeien. Ik heb nog nooit een spitskooltje in de tuin gehad, maar we vinden het hier wel echt lekker!

wpid-20150603_203129.jpg

Ik had al een mooie grote courgette plant in de voortuin staan. Maar ik ben bang dat de slakken hem hebben aangevallen! Het steeltje was bijna door en de mooie gele bloemen zag ik helemaal verwelken afgelopen dagen. Gelukkig had ik nog twee  courgette planten in de vensterbank staan. Ik heb er eentje weer in de voortuin gezet. Nu met een dikke laag kapotte eierschalen er om heen. Nu hopen dat de slakken hem met rust laten!!! Vorig jaar heb ik helemaal geen last gehad van slakken in de voortuin.

wpid-20150603_203136.jpg

Jaja, dit is een echte moestuintje van Albert Heijn! Andijvie!!! Hij groeit ook echt heel lekker. Ik kan niet wachten totdat ik de andijvie kan eten. Lekker een stamppotje rauwe andijvie! Heerlijk vind ik dat!!

wpid-20150603_203145.jpg
Ik had de hoop eigenlijk een beetje opgegeven wat de kroppen sla in de voortuin betreft. Nadat ik ze in de tuin had gezet werden de bladen bruin! Ik haalde de bruine bladeren eraf en een paar dagen later zag ik dat de kropsla een nieuwe kern kregen! Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot mooie kropjes sla. Ik laat ze nog even staan om nog iets groter te worden. Ik kan echter niet wachten totdat we de sla kunnen eten!

wpid-20150603_203159.jpg

De moestuintjes heb ik dit keer niet verspeend. Wortel kan je beter niet verspenen. Wortel kan je het beste meteen in de volle grond zaaien. Daarom staan ze nu dus zo op een kluitje. Maar ik was wel even nieuwsgierig en haalde wat zand weg aan de bovenkant van de wortels. er zitten gewoon al mooie mini wortels!! Ik vind ze zo leuk.

wpid-20150603_203204.jpg

Jammer genoeg een onduidelijke foto. Maar hier zie je de broccoli plantjes. De broccoli plantjes stonden allemaal nog boven op onze kamer (en een deel in de achtertuin in een krat). De broccoli heb ik nu allemaal dus uitgezet in de voortuin. Ik ben benieuwd hoe snel ze zullen groeien.

wpid-20150603_203645.jpg

Ik vind rabarber heel lekker. Vorig jaar kocht ik een plantje voor in de tuin, maar nadat er een buurkat op had gepoept, was de plant verdwenen. Dit jaar is het toch weer opgekomen. Ik had echter ook al wat rabarber gezaaid. Het zijn mooie zaailingen geworden hoor. Ook de rabarber plantjes zette ik van de week al in de grond. Om de grote rabarber plant heen.

 

Hoe gaat het bij jullie in de moestuin? Worden de plantjes bij jou ook al lekker groot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: