Onze trouwkaart; een zelfgemaakte pocketfold

Op veler verzoek wil ik ook nog graag onze trouwkaart laten zien. Ook de trouwkaart heb ik zelf gemaakt. Ik wilde zoveel mogelijk zelf doen om net even het persoonlijke tintje overal aan te geven. Mijn man was hier trouwens heel makkelijk in, die vond mijn ideeën allemaal wel prima, hij weet tenslotte ook wel hoe perfectionisch ik ben: “Doe maar hoe jij het in gedachte hebt, dan wordt het zeker mooi”. Ooooh ok, we leggen er dan niet even extra druk op ofzo haha.

trouwkaart

Pocketfold trouwkaart

Ik heb internet wel duizenden keren afgespeurd. Wat is nou onze smaak en wat vinden we mooi? Best lastig! Ik heb heel veel kaartjes opgeslagen. Van alle kaartjes vond ik wel íets mooi. Hiermee ben ik aan de slag gegaan. Uiteindelijk is het een geheel eigen kaartje geworden. Passend bij ons thema en helemaal ons! En ik had wel wat in mijn hoofd, maar dat plan is trouwens ook nog een aantal keren bijgeschaafd nadat ik mijn inkopen had gedaan. Het is dus een pocketfold kaart geworden met een jute band er om heen met een mintgroen strikje waar een hartje aan hangt met onze initialen en twee zeesterren.

trouwkaart
Foto: Annemarie Dufrasnes

De buitenkant

De buitenkant van de kaart heeft dus een jute bandje. Dit jute band heeft ook een zandkleurig kantrandje. Ik heb het jute op maat geknipt en binnenste buiten onder de naaimachine door gehaald. Dat was wel even een werkje voor alle kaarten! Ik heb er een mint groen lintje om heen gestrikt. Het lintje heb ik aan beide uiteinden even langs vuur gehaald, zodat ze niet meer gaan rafelen. Dat werkt altijd perfect. Het hartje is van kraft karton. Deze heb ik zo gekocht.

De initialen heb ik gemaakt met mijn silhouette cameo en zijn gemaakt met hetzelfde lettertype dat ik gebruikte voor de inlay in de kaart. De zeesterretjes kocht ik online bij een webshop en vielen kleiner uit dan ik in gedachte had. Ik wilde eigenlijk alleen één grotere zeester erop plakken, zonder initialen er ook op. Maar toen ik de zeesterren zag vond ik dat wel heel klein, haha. Dus het werden twee zeesterren (als zijnde een bruidspaartje), met onze initialen erbij.

De binnenkant

De pocketfold kaart is gemaakt van stevig karton. De kaart had als kleurnaam “gold”. Zelf vind ik hem (gelukkig) niet super goudkleurig, maar mooi subtiel met net kleine glinstering er doorheen. Ik vind de kleur echt heel erg mooi. Als je het jute bandje van de pocketfold kaart afgeschuift, kan je de kaart openklappen. Hier zie je meteen de inlay uitnodiging met onze foto. Wat ik zelf erg leuk vind is dat onze middelste zoon deze foto heeft gemaakt. De foto is wel nog speciaal voor ons bewerkt.

Ik heb de foto met de tekst als jpg afbeelding opgeslagen en gewoon als 10×15 foto mat af laten drukken. Aan de rechterkant in het mapje vind je allemaal losse kaartjes met extra betrekking tot onze trouwdag. De kaartjes zijn op diverse lengtes geknipt, zodat ze mooi aflopen qua maat. We hebben maar één soort kaart gemaakt. Dus alle gasten hebben dezelfde kaart gekregen. We maakten geen onderscheid in de gasten.

De kaartjes

Er zitten dus in het envelopje in de kaart vijf kaartjes. Van boven naar beneden zijn dat: Ons verhaal, De locatie, Informatie, Programma en RSVP. Ik zal in het kort even vertellen wat we daar op gezet hebben.

Ons verhaal

Hier vertellen we in het kort onze geschiedenis. Wanneer zijn we geboren, hoe leerden we elkaar kennen (ik denk niet dat veel mensen wisten hoe we elkaar ontmoet hebben), wanneer zijn onze kindjes geboren, wanneer vroeg mijn man mij ten huwelijk etc. Gewoon als extra persoonlijke informatie

De locatie

Hier hebben we geschreven waar we de ceremonie zouden houden en waar het feest. Hoe kan je daar het beste komen (plattegrondje erbij), waar kan je parkeren en welk adres vul je in de Tomtom in?

Informatie

Hier hadden we informatie geschreven die we op de andere kaartjes niet kwijt konden. We wilden graag een dresscode; een vleugje mint. Nu was het natuurlijk niet de bedoeling dat mensen allemaal nieuwe kleding zouden gaan kopen ofzo, maar een vleugje mint kan heel makkelijk met was accessoires, nagellak, sokken etc. Verder hadden we geen dresscode. Trek vooral aan wat je lekker vind zitten, zelfs spijkerbroeken waren gewoon welkom bij ons. Ik las op internet vaak dat mensen dat vreselijk en not done vinden, maar ik kan daar niet zo mee zitten. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik me absoluut niet kan herinneren of er iemand een spijkerbroek aan had! 😉

Programma

Op dit kaartje stond een foto van ons gezin die we maakten op het strand toen we de locatie hadden besproken. In het kort hebben we op dit kaartje ons programma vermeld omdat we een iets andere volgorde dan gemiddeld hadden, maar dan weten de gasten wel waar ze aan toe zijn;

18.45 uur Ontvangst

19.00 uur Ceremonie

19.30 uur Aansnijden bruidstaart

Felicitatiegelegenheid

20.00 uur Feest

RSVP

Een kaartje die je kon terugsturen naar ons. Je kon hierop aankruisen of je wel of niet kwam op het feest. Ook had ik mijn mailadres er op gezet zodat men ook via de mail door kon geven of ze zouden komen. De meeste mensen hebben hun keuze gewoon door gemaild. Het is echt heel fijn als mensen laten weten of ze er wel of niet bij zijn, want je moet aan de feestlocatie doorgeven hoeveel mensen er komen. Je betaalt de gasten die niet komen anders voor niets en dat is zo zonde!

Waxstempel en postzegels

Dus zo is onze trouwkaart dus geworden. We hebben echt alleen maar superleuke reacties er op gehad! Dat was zo leuk om te horen. De enveloppen hadden dezelfde kleur als de kaart, ook goud dus. De achterkant van de kaart heb ik voorzien van een waxstempel. Ik had mintgroene waxstaafjes gekocht (passend bij ons thema!), de kleur op de foto is helaas wat vertekend, en ik had dus een waxstempel gekocht met het woordje “Love”. Het was best een hele klus om de waxstempel op alle kaarten te zetten. Hoe meer ik er gedaan had, hoe beter het goed. De allerlaatste kaart was pas echt perfect haha.

Waar ik dus echter geen rekening mee had gehouden is dat onze trouwkaart best wel zwaar was. Er moesten twee postzegels op! Als je een beetje op de hoogte bent van de PostNL tarieven, dan weet je dat die kosten best oplopen… Daarom hebben we onze kaarten in meerdere stapels verdeeld. Een stapeltje met woonplaats, deze zijn gewoon lopend of met de fiets rond te brengen. Een stapeltje met een dorp verderop waar mijn schoonouders wonen. Als we hier in de buurt zouden komen zouden we die kaarten meteen bezorgen. Een stapeltje met familie die ook hier in de provincie wonen; mijn man moest nog ergens wat ophalen en heeft toen meteen deze kaarten rond gebracht. En dus een stapel die met de post gingen.

Wat vind je van onze trouwkaart?

7 Reacties over “Onze trouwkaart; een zelfgemaakte pocketfold

  1. Super mooie kaart! Ik laat m ook aan veel vriendinnen zien. Zij zijn ook heel enthousiast. Ik heb nog nooit zo’ n soort kaart gezien. Echt m’n complimenten! Heel mooi gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: