Opbrengst van de ondernemers opdracht

Vorige week vertelde ik jullie al over de ondernemers opdracht waar de klas van mijn middelste zoon mee bezig was. Ik had daarin beloofd om te vertellen hoeveel zijn totaal opbrengst voor deze rekenopdracht was. opbrengst

Wat heeft hij gedaan

Mijn zoon is gek op de waxinelichtjes die ik wel eens maak als cadeautje. Hij heeft ze regelmatig getrakteerd met kerst of zijn verjaardag aan de juffen op school. Die lichtjes gingen het nu worden. Op zolder hadden wij nog twee grote kratten met glazen potten staan. We hadden nog een half bolletje touw liggen. De eerste lichting kocht hij waxine geurkaarsjes en sticker op A4 formaat. We rekenden uit dat we voor 2 euro wel 12 potjes konden maken. We knutselden de potjes en stopten alles in een mand. Als snel verkocht hij de mand leeg. Er werden nieuwe materialen aangeschaft en er volgden nog heel wat knutselrondes. De potjes verkocht hij huis aan huis, aan familie en vrienden, op het schoolplein en op de markt in zijn klas.opbrengst

Wat was zijn opbrengst

Afgelopen donderdag had mijn zoon zijn presentatie over zijn project. Het was de bedoeling dat hij wat over zijn business plan zou vertellen dat hij al eerder schreef. Wat ging hij doen en hoeveel dacht hij dat het zou gaan opbrengen? Mijn zoon had ingevuld dat hij dacht dat hij 100 euro zou gaan verdienen. Het leek juf wel een beetje veel maar ze was erg benieuwd. Aan de hand van foto’s vertelde hij aan de klas wat hij had gedaan. Hoe hij de potjes heeft gemaakt en hij vertelde dat hij er in totaal 163 (!) had verkocht!

opbrengstHij verkocht ze voor 1 euro per stuk. Natuurlijk heeft hij tussendoor wel steeds opnieuw materialen moeten kopen om de potjes te kunnen blijven maken. Hij heeft net iets meer dan 20 euro uitgegeven aan materialen. De 2 euro investering van school moest nog terug betaald worden aan school en zijn totale winst voor de klas was……..

139,95 !!!!!

 

Bijzonder toch? Hij had het zelf al aardig goed ingeschat. Mijn zoon had gezegd, nadat hij zijn entree voor de Goudvis binnen had gehaald, dat hij de hele klas graag op patat wilde trakteren. Daar haalde hij zijn doorzettingsvermogen vandaan. Hij heeft echt zijn best gedaan met het verkopen. Hij ging in zijn eentjes zelf met zijn grote gevulde mand de huizen langs om potjes te verkopen. In totaal heeft de hele klas 588,- opgehaald! Wauw, wat een opbrengst. Daar kunnen ze makkelijk mee naar de Goudvis en ik geloof dat ze ook met de hele klas wilden gaan picknicken.

Succes

Het hele project was echt heel erg leerzaam voor de kinderen. Maar ik geloof ook dat de ouders ervan genoten hebben. Ieder kind in de klas heeft zo leuk mee gedaan, zo leuk om al die handeltjes te zien en om te merken hoe snel de kinderen het oppakken om meer geld te maken. Je kan wel zeggen dat de hele opdracht een groot succes was. Ik denk dat juf trots zal zijn op de uitwerking van haar opdracht!

Deze opdracht heeft trouwens ook de krant gehaald! Er stond een leuke foto met een uitgebreid stukje tekst in de krant. De naam van mijn zoon stond ook in de krant, samen met zijn totaalbedrag. Er stond ook bij dat hij enthousiast was en zelfs bij opa en oma in de buurt had verkocht (7km verderop). Echt heel erg leuk! Er worden trouwens nu al plannen gemaakt voor Koningsdag….. ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: