Openen als……. enveloppen

Mijn man zit inmiddels 14 jaar bij de marine en vaart nu al zo’n 13 jaar. Elke reis probeer ik leuke pakketjes te sturen en ook meer dan alleen maar gebruiksartikelen. We knutselen ook graag zelf wat om op te sturen. Internet staat natuurlijk ook vol met leuke ideetjes en zo kwam ik bij de “Openen als….” enveloppen. Ik vind ze zo leuk! Op elke envelop staat een reden wanneer de envelop geopend mag worden. Zo kan je je partner een steuntje in de rug geven als hij er bijvoorbeeld even door heen zit. De envelop kan je dan met een lieve tekst, leuke kaart of klein cadeautje vullen. In dit artikel wil ik jullie laten zien waarmee ik de envelopjes heb gevuld, misschien kan ik jullie daarmee inspireren!

20160212_162033_resized

De volgende envelopjes hebben we gemaakt:

 • Open nu
 • Openen als je zat bent van je werk
 • Openen als je blij bent
 • Openen als je ons mist
 • Openen als je wilt weten wat we leuk vinden aan jou
 • Openen als je wilt weten hoeveel je voor ons betekent
 • Openen als je wilt lachen
 • Openen als je gestrest bent
 • Openen als je een kus nodig hebt
 • Openen als je een knuffel nodig hebt
 • Openen als je je verveelt
 • Openen als je niet kunt slapen
 • Openen als je een slechte dag hebt

20160212_162054_resized

Op de eerste en bovenste envelop van het stapeltje lag de Open Nu! envelop. Hierin zat een kaartje. We hebben hierop een lieve tekst geschreven en verteld waar de enveloppen voor zijn en wanneer hij ze mag open maken. Nu maar hopen dat hij niet direct alle enveloppen tegelijk opentrekt! haha.

20160212_163348_resized

Openen als… je zat bent van je werk. Dit vond ik zelf wel een beetje een lastige. Zeker op zo’n afstand van elkaar wil je het niet al te dramatisch maken. Ik heb een briefje geschreven met een soort van oppeppende tekst erin. Ook heb ik wat mooie quotes erbij gedaan. Als ik een mooie en/of inspirerende quote of plaatje met quote tegen kom, dan sla ik die altijd op in een mapje. Zo had ik nu dus al een hoop leuke teksten bij elkaar en kon ik zo wat uitprinten.

20160212_163344_resized

Openen als… je een slechte dag hebt. Ook dit is weer een lastige. Op afstand iets proberen te betekenen om je partner wat op te vrolijken. Het oranje kaartje is een uitspraak die ik zelf vooral erg grappig vond. Ik weet dat hij het ook kan hebben, zo houden we het ook een beetje luchtig. Nog een mooie tekst erbij, een geschreven kaartje met wat lieve woorden en ik vond de oranje Tony Chocolony ook leuk om erbij te doen. Dat is mijn lievelings Tony. Mijn man is ook gek op chocolade trouwens, dus dat kan zijn dag vast wel opvrolijken! 😉

20160212_163156_resized

Openen als… je blij bent. Ik heb een foto van de jongens gemaakt (die ligt onder op het stapeltje) waar de jongens heel vrolijk en blij op staan. Nog een leuke inspirerende tekst uitgeprint en een kaartje geschreven voor erbij. Ik gebruik trouwens de schrijfkaartjes van Wendy de Boer hiervoor. Dit is een mooi formaatje en het papier schrijft heerlijk.

Openen als… je je verveelt. Op internet kom je zulke leuke ideetjes tegen. Zo ook een soort van mini speurtocht wat je kan uitzetten in diverse poststukken. Ik zal hier later nog een apart blogje aan wijden, omdat het eigenlijk te veel is om allemaal te laten zien. Het komt er dus op neer dat ik een speurtocht heb gemaakt en in eerdere post al hints heb gegeven hoe hij de schat kan vinden. Zelfs het sleuteltje van de schatkist heeft hij al in bezit. Met deze speurtocht is hij wel eventjes bezig, denk ik, dus perfect om een momentje te vullen als hij zich verveelt.

20160212_162925_resized

Openen als… je wilt weten wat we leuk vinden aan jou. Ik had dit envelopje eerlijk gezegd nog wat uitgebreider willen vullen, maar dat is er helaas niet meer van gekomen. De enveloppen vullen was toch meer werk dan ik had verwacht en ik zat met de deadline voor de postsluiting…. Ik heb een mooie quote uitgeprint en ik heb de jongens ieder gevraagd wat ze leuk vinden aan papa. Er kwamen lieve antwoorden uit!

20160212_162710_resized

Openen als… je een knuffel nodig hebt. Als papa een knuffel nodig heeft, dan kan hij deze natuurlijk krijgen! We trokken de handjes van de kinderen om, vouwden muizen trappetjes en plakten de handjes aan de muizentrappetjes. Dit stelt zo een knuffel voor. Ook hebben we een foto gemaakt waarbij de jongens net doen alsof ze een knuffel geven. Zo schattig, want dit was dus het idee van S!

20160212_162617_resized

Openen als… je stress hebt. Dit vond ik een leuke envelop. Ik heb namelijk een stukje bubbeltjesplastic uitgeknipt (uit een bubbeltjes envelop!) en er een stukje karton aan vast gemaakt. Hierop staat dat hij de bubbeltjes kapot mag maken als hij stress heeft. Ik heb er ook een lijstje bij gedaan met 10 tips hoe je stress kunt verminderen. En een mooie inspirerende quote: “You ar so much stronger than you think you are”.

20160212_162527_resized

Openen als je wilt weten hoeveel je voor ons betekent. In deze envelop stopten we een brief waarin staat hoeveel hij voor ons betekent. Ik heb deze vraag aan de jongens gesteld en hun antwoorden opgeschreven. Een van de kids zei dat papa 1000 voor hem betekent 😉 Lief toch. En ik printte ook een plaatje uit waarop staat You Matter!

20160212_162438_resized

Openen als… je ons mist. De kans is groot dat er een moment komt dat mijn man ons mist. Daar hebben we wat op bedacht. We hebben gewoon een hele stapel met foto’s uitgeprint! We waren laatst in het marine museum en toen konden de kinderen in oude marine kleding op de foto. Dit waren zulke leuk foto’s geworden!!! Ik had van ieder ook een close up gemaakt, dus hartstikke leuk om die nu in de envelop erbij te doen.

20160212_162342_resized

Openen als… je wilt lachen. Vraag drie baldadige jongens of ze een gekke bek willen trekken en je krijgt de gekste smoeltjes te zien! haha. Daar zat dus zeker wel een foto bij waar papa heel hard om moet lachen. Ook hebben ze ieder zelf een mopje op een papiertje geschreven. Heel schattig in kindertaal! 😉

20160212_162246_resized

Openen als… je een kus nodig hebt. Ook kusjes kunnen we regelen hoor. We deden wat lippenstift op en kusten een a4tje helemaal vol! Deze kusjes knipte ik uit, lamineerde ze en knipte ze weer uit. Het is een flinke stapel met zoentjes geworden. Ook schreef ik er nog een lief kaartje bij.

20160212_162127_resized

Openen als… je niet kunt slapen. Niet kunnen slapen staat natuurlijk zo’n beetje gelijk aan schaapjes tellen! En daarom zocht ik via google een foto van schaapjes. Deze printte ik uit, ik schreef weer een brief erbij en ik deed er een zakje “slaap” thee van Clipper bij. Een heerlijke rustgevende thee. Zo moet het slapen vast wel goedkomen, toch?

De hele stapel enveloppen heb ik met een stukje touw vastgeknoopt. De Open Nu envelop lag bovenop. Het is wel even wat werk, maar dan heb je ook wel echt wat leuks, al zeg ik het zelf.

5 Reacties over “Openen als……. enveloppen

 1. Chère Clara, Une question , si le recueil de nouvelles dont vous parlez aujourd'hui n'était pas édité par une maison d'édition bien connue, l'auriez-vous lu? Il y a quelques mois je vous ai contacté pour vous présenter mon premier recueil, vous ne m'avez pas répondu. Quand on voit le nombre de vos chroniques, vous pourriez de temps en temps laisser une chance à des jeunes auteurs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: