Origineel & low budget juffencadeau, begin alvast!

Elk jaar worden de juffen (en meesters, maar die hebben ze op onze basisschool niet) meerdere keren in het zonnetje gezet. Wij geven bijvoorbeeld een aardigheidje met de verjaardag, met dag van de leraar en natuurlijk aan het einde van het schooljaar. Het cadeautje moet van mij aan een aantal voorwaarden voldoen: het moet origineel zijn (dus geen standaard douchegel of chocolaatjes), iets zelf gemaakt, niet al te duur (want ja; 2 juffen per groep en evt een stagiaire x 2 kinderen) en het liefst ook iets nuttigs.

Juffencadeau

Vorig jaar waren we al een tijdje bezig met het afscheidscadeautje van de juffen. We hadden namelijk zelf plantjes opgekweekt! We hadden komkommer, augurk en gele cherrytomaat. Nu zitten de eerste twee ook bij de AH moestuintjes, dus die zijn dit jaar niet heel erg origineel meer. Maar er is genoeg leuks. Zo leek het mij leuk om bosbessen op te kweken dit jaar, maar ik zag dat het hele gevoelige plantjes zijn, dus dat ga ik eerst eens zelf testen. Keuze genoeg om te zaaien. Misschien een mooie (klim) bloem? Clematis of passievrucht vind ik persoonlijk ook erg leuk.

Juffencadeau2

Je hebt nu nog tijd om dit projectje op te starten. Nog een kleine twee maanden tot de zomervakantie. Ik had de kinderen terracotta potten laten schilderen. Ik kocht deze gewoon bij het tuincentrum, maar ze zijn ook regelmatig bij de kringloop of bij de weggeefwinkel. Twee dagen voordat de jongens hun cadeautjes mochten geven heb ik de plantjes overgezet in de pot. De juffen waren er echt heel erg blij mee. Ik heb van een juf na de vakantie ook nog gehoord dat ze er echt komkommertjes aan had gehad! Superleuk. En de jongens waren trouwens echt heel erg trots op hun eigen project/cadeautje. Ze hebben zelf geholpen bij het opkweken. Leuk & leerzaam dus.

Dit jaar doe ik het een klein beetje anders. We zijn niet gaan opkweken met zaadjes. We hebben een hele kindvriendelijke en eetbare tuin en een van onze vaste planten heeft zich giga door de tuin gewoekerd. Niet erg hoor, want ik ben mensen van stekjes aan het voorzien en ik heb dus ook wat stekjes afgestoken voor de juffen! Wat het precies gaat worden hou ik nog even geheim, want ik weet dat er soms door juf(fen) mee wordt gelezen. Zo blijft het toch nog een beetje een verrassing. Maar ik kan jullie wel al verklappen dat het fruit is!

Wat geven jullie de juffen meestal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: