Oude kleding hergebruiken als babykleding

oude kleding hergebruiken baby

We leven tegenwoordig in een weggooi maatschappij. Vaak wordt er veel te veel kleding gekocht, wat dan ook niet altijd gedragen wordt. En soms belandt het zelfs nagenoeg in de zak om weg te doen. Soms zitten daar hele mooie printjes bij, printjes die je eigenlijk nog wel in gebruik zou willen zien. Daar heb ik wat op; je kunt oude kleding hergebruiken voor je kind.

Ooit maakte ik voor mijn zoon een broek van een broek van mij, het was zijn lievelings. Zó zacht was het stofje, omdat het door mij natuurlijk al gedragen was; preloved! Die broek van mij was overigens al iets ouder en kon ik niet meer dragen omdat het stuk was gegaan. Met een beetje creativiteit kon ik het patroon langs het kapotte plekje leggen, waardoor ik er een compleet nieuwe broek uit kon halen.

oude kleding hergebruiken baby

Patroon

Ik kreeg een zak met toffe dameskleding, en toen ik deze prints zag wist ik daar wel raad mee! Ik zocht een mooi patroontje voor een babybroekje. Ik ben fan van de patroontjes van de Ottobre. Ze zijn makkelijk te maken en zitten heerlijk comfortabel. Volgens mij kan je de Ottobre gewoon bij de boekwinkel krijgen. En anders is het op internet ook wel te bestellen.

Als je het patroon over hebt genomen op je patroonpapier, dan kan je het patroon op de stof leggen. Soms is het een beetje zoeken hoe je alles neer moet leggen, zeker bij wat kleinere kleding kan het wat puzzelen zijn. Spelt je patroon vast en knip je patroondelen uit de stof

oud kleding hergebruiken

Naaien

Als je je patroondelen hebt uitgeknipt, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de kleding. Mijn broekje bestaat uit 4 patroondelen en dan nog de boorden. Ik gebruik hiervoor mijn lockmachine. Deze werkt de naden ook meteen goed af, wat er mooi uit ziet.

oud kleding hergebruiken
oud kleding hergebruiken

Boorden

Tot slot moeten de boorden nog aan de broek gezet worden. Vooral de onderste boordjes is vaak een beetje een priegelwerk, zeker bij babykleding. De bovenste rand knip ik vaak iets kleiner dan aangegeven wordt in het patroon, dan valt het net wat strakker en daardoor minder kans om van de kont te glijden.

oud kleding hergebruiken

Oude kleding hergebruiken

Wat is het haaien broekje leuk geworden he? Een lekker stoer broekje voor stoere meiden. Ik had de smaak te pakken en in een handomdraai maakte ik er nog drie broekjes achteraan. Je kunt spelen met de kleur boorden. Ik gebruikte bij het roze broekje dezelfde stof, daar was genoeg van namelijk. Bij de andere drie broekjes koos ik voor zwart en blauw, wat ik nog had liggen.

oude kleding hergebruiken baby

Details

Soms heeft kleding hele leuke details. Het zou leuk zijn om die details dan ook over te brengen op je nieuwe kleding. Zo had het groene hemdje namelijk een hele leuke schuine hals. Het is gelukt, met een beetje passen en meten, om dit ook in het broekje terug te laten komen. Het geeft net een beetje extra aan het broekje.

oud kleding hergebruiken

Ook zat er aan het groene hemdje een touwtje. Dit touwtje heb ik voorzichtig los gehaald, en vervolgens weer op de broek vast gezet. Het ziet er zo leuk uit!

oud kleding hergebruiken

Het shirtje had ook een klein ijzeren labeltje met het merkje “Superstar” erop. Ik had het patroon zo gelegd, dat deze ook op het broekje zou komen. Ik had het natuurlijk ook los kunnen halen en later vast kunnen zetten, maar dat hoefde nu niet. Het ziet er zo leuk uit, zo’n labeltje op de broekspijp!!

oud kleding hergebruiken

Heb jij wel eens kleding voor je kind gemaakt, uit kleding voor een volwassene?

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: