Oven schoonmaken

Het is bijna niet te geloven, maar de oven op het plaatje is dus MIJN oven! Hij ziet er gewoon als nieuw uit he?

IMG-20150403-WA0007

Aangekoekt

De oven is een jaar oud, maar mijn bakplaat zag er echt niet meer uit. Jammer genoeg heb ik daar geen foto van gemaakt, maar er zaten dus hele hardnekkige (aangebakken) vlekken op die er met een afwasborstel niet meer af gingen…. Vandaag deel ik DE tip hoe je die vlekken er dus wel weer af krijgt. Zonder het aanschaffen van dure ovenreinigers.

IMG-20150401-WA0020

Bakingsoda

Bakingsoda it is! Gewoon bakingsoda, bicarbonaat, zuiveringszout of hoe je het ook wilt noemen… Strooi wat bakingsoda op je bakplaat. Spray er wat water overheen (ik gebruikte gewoon een plantenspuitje) en laat het een nachtje intrekken. De volgende morgen kan je het meeste zo van je bakplaat wrijven. De overige vlekken heb ik met een schuursponsje voorzichtig met nog wat bakingsoda gepoetst. Uiteindelijk heb ik hem helemaal schoon gekregen. Dit had ik echt nooit verwacht!

IMG-20150403-WA0007

Aluminiumfolie

Ik heb meteen de rest van de oven ook schoongemaakt. Ik heb trouwens nog een tip. Leg wat aluminiumfolie op de bodem van je oven. Dit bespaart je een hoop schoonmaken als de kaas weer eens over je ovenschotel heen druipt! Dit heb ik gelukkig altijd wel gedaan, dus op de bodem heb ik niet hoeven poetsen.

IMG_20150402_092420

Ongelooflijk he? De bakplaat lijkt gewoon wel nieuw! Hij glimt tegen je op. Ik heb regelmatig even gekeken en gevoeld, hahaha. Bakingsoda kan je trouwens kopen bij de Toko, of anders via internet! Het zijn oranje doosjes van Arm & Hammer.

Maken jullie veel schoon met bakingsoda?

 

2 Reacties over “Oven schoonmaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: