Oviebollen; de oliebol die je in de oven maakt

Laatst kwam ik ergens een reclame tegen van Koopmans; de oviebollen. De naam trok mij aan, was dat nou een foutje? Na verder lezen zag ik dat de benaming klopte en dat het ging om oliebollen uit de oven. Ideaal voor mensen die geen friteuse hebben en die liever niet frituren. Dat zag er interessant uit. Nu bakken wij wel elk jaar onze oliebollen gewoon in een pan met olie hoor, en de geur neem ik altijd op de koop toe. Het hoort er tenslotte bij. Maar toch wilde ik de oviebollen wel eens proberen.

oviebollenOviebollen van Koopmans

En dus kocht ik gister een pak oviebollenmix van het merk Koopmans. Ik kocht het bij Albert Heijn en het kost 1,49 euro. Volgens mij is het in alle supermarkten nu wel te koop. In een doosje zit een zakje oviebollenmix en een zakje gist. Het zakje gist voeg je dus tijdens het bereiden pas toe aan de mix. Dat is anders dan met de gewone oliebollenmix. Verder heb je nog een muffinvorm nodig waar 12 grote muffins in kunnen.

oviebollenHoe maak je de oviebollen klaar?

Als je oviebollen met rozijnen wilt maken heb je nog 100 gram rozijnen nodig. Deze wel je 15 minuten van te voren. Ik vind rozijnenbollen lekker en dus welde ik de rozijnen in warm water. Na 15 minuten liet ik deze uitlekken en depte ze droog met wat keukenrolpapier.

oviebollenIn een beslag kom doe je wat handwarm water, gist en de oviebollenmix en deze mix je in één minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Daarna roer je de rozijnen er door heen. Het beslag laat je een half uur op kamertemperatuur rijzen. Vervolgens vul je de muffinvorm en doe je over elke oviebol een theelepeltje zonnebloemolie. Je bakt de oviebollen in 20 minuten af in de oven.

Wat vinden wij van de oviebollen?

Nadat de oliebollen 20 minuten in de oven hadden gezeten waren ze klaar en haalde ik ze uit het bakblik. Ik had het blik vooraf met boter in gevet en wat bloem er over heen gestrooid, dus ik kreeg ze er makkelijk uit. Ik was erg benieuwd en ik sneed een oviebol door midden. De structuur is gewoon precies hetzelfde als die van een “echte” oliebol. Ook smaken ze gewoon hetzelfde als een gewone oliebol. Maar zelf moet ik wel een beetje wennen aan de vorm hoor. Ze zien er uit als vette muffins. Ook vind ik het jammer dat ze niet zo lang vers blijven, maar dat kan je oplossen door ze even opnieuw in de oven te doen. oviebollen

Ik vind de oviebollen een leuk product! Wat had ik hier 4 jaar geleden blij mee geweest toen ik zwanger was van onze jongste (en ik de geur van oliebollen echt niet kon verdragen…). Ook voor mensen die kleine hoeveelheden nodig hebben of weinig tijd hebben zouden hier heel blij mee zijn. Voor 1,49 heb je dan 12 oliebolletjes, ze kosten dan maar 12 cent per stuk en dat is echt niet duur! Stukken goedkoper dan bij de kraam. Toch gaan wij zelf dit jaar gewoon voor de gewone oliebollen die we zelf maken met (Koopmans) oliebollenmix.

Ben jij ook dol op oliebollen? Ga jij de oviebol ook testen?

3 Reacties over “Oviebollen; de oliebol die je in de oven maakt

  1. Hier bakken we gewoon echte oliebollen, met gist, appeltjes en de ene helft rozijnen en de andere helft gewoon zonder. Iedereen luncht hier met oliebollen en blijft meestal niet veel over voor de avond.
    Ik vind die oliebollen er niet mooi uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: