Packmee

Al tijden probeer ik de zolder op te ruimen. We hebben echt een vreselijke overload aan spullen. Zo nu en dan doe ik weer eens een poging. Vorig jaar bracht ik al een en ander naar de weggeefwinkel en verkochten we een hoop op de rommelmarkt. Ik bleef nog wel met een hoop kleding zitten. Kleding die ik niet pas of kleding die ik toch nooit meer aan trek. En toen kwam ik een goed doel tegen, waar ik jullie ook allemaal graag even op wil wijzen: Packmee.

Packmee en goede doelen

Packmee zamelt kleding en ander textiel in via de post. Superhandig natuurlijk. Je brengt het naar een postpunt of je laat het meenemen door een postbezorger, en je bent meteen van je kleding af. Het pakket kan je gratis opsturen! Packmee verkoopt de kleding aan gespecialiseerde sorteerbedrijven. De kleding wordt grotendeels opnieuw gedragen en een klein deel wordt gerecycled. Ook nog eens goed voor het milieu dus. De helft van het geld wat hiermee wordt verdient gaat naar de goede doelen. Het andere deel van het geld wordt onder andere gebruikt voor de verzendkosten. De goede doelen die je hiermee steunt zijn Kinderpostzegels en KiKa (kinderenkankervrij).

20151002_101707

Hoe doe je mee

Wel vragen ze of je de kleding wilt opsturen in een zo groot mogelijke doos. Anders zijn de verzendkosten te hoog om te kunnen doneren. Een verhuisdoos is prima! Vouw de kleding die je wilt doneren op. Zo kan er nog meer kleding in de doos. Je mag opsturen:

  • bruikbare kleding
  • schoenen
  • huishoudelijk textiel (beddengoed en handdoeken)
  • gordijnen
  • handtassen
  • riemen
  • brillen
  • hoorapparaten

Plak de doos goed dicht, ik deed het met duct-tape en plak het adres erop. Via de site van Packmee kan je een adreslabel uitprinten. Je kan je pakket ook gewoon opsturen naar:

Packmee
Antwoordnummer 7
2740 VG Waddinxveen

Ken jij Packmee al? Heb jij al eens wat gedoneerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: