Pannenkoekentaart

Wij hadden iets te vieren! S mocht kiezen wat we zouden gaan eten. Hij had wel wat eisen… hij wilde graag een pannenkoekentaart máár dan wel met kaarsjes. Prima hoor, dat kunnen we regelen.

Afbeelding 665

Mijn kinderen zijn echte pannenkoekenfreaks. Die kan je er echt voor wakker maken. Tegenwoordig maak ik ze van boekweit, soms van spelt. Ze merken geen verschil.

Afbeelding 659

Wat heb je nodig:

  • Een flinke stapel pannenkoeken
  • Vulling; ik gebruikte een doosje zomerfruit dat ik door de blender deed. Maar dan is één doosje wel weinig… Wat ook lekker is is gewoon (Zonnatura) jam of appelstroop. Kies iets wat je lekker vindt.
  • Chocolade saus
  • Ik gebruikte nog wat aardbeien als topping

Afbeelding 662

Hoe maak je het?

Als eerst heb je de stapel pannenkoeken gebakken. Daarna kan je beginnen met het stapelen van je taart. Pak een groot bord en leg er eerst een pannenkoek op. Vervolgens smeer je er wat van je vulling op en daarna weer een pannenkoek. Je gaat door totdat je je pannenkoekentaart hoog genoeg vindt.

Afbeelding 663

Topping

Giet je chocoladesaus over de pannenkoeken heen. Doe het een beetje met beleid zodat niet je hele bord meteen onder zit… Snijdt de aardbeitjes doormidden en versier die ook over de taart heen.

Afbeelding 664

Steek de kaarsjes in de taart en doe ze aan!

20150204_175411

We sneden de taart in punten. De taart is best wel machtig hoor! De kinderen hebben heerlijk zitten smullen en namen nog een tweede punt.

Eet smakelijk!!!

2 Reacties over “Pannenkoekentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: