Pizza met bloemkool bodem #5maaltijden25euro

Ik ben gek op pizza! Tegenwoordig maak ik het deeg al zelf met volkoren speltmeel, super lekker trouwens, maar toen ik hier het recept van pizza tegen kwam met bloemkool bodem, wilde ik het eigenlijk meteen uitproberen! Ik heb er wel een beetje mijn eigen draai aan gegeven.

Ingrediƫnten
Bloemkool (1,19)
3 grote champignons (0,33)
1 courgette (0,65)
2 paprika’s (0,63)
mozzarella (0,49)
gezeefde tomaten (0,52)
ei (0,12)
zakje geraspte kaas (1,49)
Italiaanse kruiden (voorraad)

Alles bij elkaar kostte het 5,42.

Je begint bij het maken van de bodem, dit kost namelijk het meeste tijd. Maak de bloemkool schoon en maak het in kleine stukjes. Daarna maak je met behulp van de keukenmachine of blender kruimeltjes van de bloemkool. Doe de kruimeltjes in de voorverwarmde oven op 180 graden. Bak de kruimels zo’n minuut of 25 tot ze mooi droog zijn. Af en toe even doorroeren.

 Haal de bloemkool kruimels uit de oven en meng deze met een ei, een handje geraspte kaas en wat Italiaanse kruiden. Vervolgens leg je het deeg weer op de bakplaat en schuif je dit weer in de oven voor een minuut of 25. Ondertussen kan je al je groente en beleg alvast snijden. Ik had hiervoor een courgette, 2 kleuren paprika, champignons en mozzarella.

Als je bodem klaar is, haal je het weer uit de oven. Smeer het royaal in met de gezeefde tomaten. Strooi er wat italiaanse kruiden overheen en doe al je beleg erop. Tot slot nog wat geraspte kaas er over heen. Nu weer een minuut of 20 in de oven. En daarna… smullen maar!!!

Ik had tegen de kinderen niet gezegd wat voor een bodem deze pizza had. Ze vonden de pizza erg lekker (ze zijn dol op pizza!). Ik vond hem ook heerlijk. Jammer dat het toch wel veel werk is, maar ik ga hem zeker vaker maken.

4 Reacties over “Pizza met bloemkool bodem #5maaltijden25euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: