Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Van mijn oma kreeg ik een hele grote pompoen. Ze heeft deze zelf gekweekt in hun moestuin. Ik vind het altijd zo leuk als ik eten uit hun tuin krijg. Dit keer wilde ik er graag eens soep van maken. Hey, dat is meteen ook een van de punten op de herfst bucket list!
Omdat de pompoen vrij groot is was het ook erg moeilijk om hem door te snijden. Ik gebruik de helft van de pompoen. Met de rest wil ik iets anders gaan doen. Het deel wat ik gebruik heb ik van de schil ontdaan en in stukken gesneden.
Binnenin zat de pompoen vol met pitten/zaden. Een groot deel heb ik eruit geschept en laat ik drogen. Zoals jullie al hebben kunnen lezen hebben we een mini moestuin en dan kunnen we de zaadjes van deze pompoen volgend jaar gewoon gebruiken. Leuk!!
Verder heb je nog nodig voor de soep:
Snijdt de pompoen in stukken en zet ze met in stukken gesneden wortel en de uien op.Bak ongeveer 5 min en blijf goed roeren. Voeg daarna de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Doe het bouillonblokje en het water erbij. Laat het geheel ongeveer 30 min koken.
Verwijder de laurierblaadjes en gooi de inhoud van de pan in de blender. Blendt totdat het een mooi geheel is. Daarna de soep op smaak brengen met zout en peper.
Schep de soep in kommen, doe er een klodder creme fraiche bij en schep er wat uitgebakken spekblokjes op.
Klinkt goed! Alleen die spekblokjes laat ik als vegetariër even weg 😉 Nog een tip: als je de hele pompoen een kwartier in de oven legt op 200 graden, dan kun je hem veel makkelijker snijden!
Oh dat is zeker een handige tip! Dank je. Haha als vegetariër inderdaad geen spekjes nee. Ik eet wel een stuk minder vlees dan voorheen, maar kan nog niet helemaal zonder. Ik vind het nog zo lekker. Vandaag heeft mijn zoontje nog een bakje pompoensoep gegeten. Wat over was heb ik in kleine porties in de vriezer gedaan (zonder de spekjes trouwens), hij at het met smaak op.