Post voor papa

Ik had beloofd om nog wat blogjes te laten zien van de maanden dat mijn man aan het varen was. We hebben in die tijd veel pakketten en post naar hem gestuurd. We probeerden elke haven een pakket naar hem te sturen. Helaas werkte de post niet altijd mee, waardoor sommige pakketten pas een volgende haven kwamen, terwijl we toch echt op tijd waren voor de postsluiting! Jammer, maar niks aan te doen. In dit blogje zal ik de inhoud van een aantal pakketten laten zien, wat de jongens voor papa hebben geknutseld.

Op bovenstaande foto staan de pakketten die we opstuurden voor vaderdag. Het onderste pakket is het vaderdagcadeau wat L op school maakte. Het was een kluskoffer (van karton), helaas was het te groot om bij ons pakket te voegen (met NAPO post zit je namelijk vast aan bepaalde afmetingen), dus ging het in een apart pakket. Het bovenste pakket is van ons allemaal. Daarin zaten de drie onderstaande knutseltjes. De jongens schilderen een achtergrond in nachtkleuren. We plakten er een ladder op en daar plakten we een foto op waar de jongens op klimmen. Ze schilderden een gouden maan en de tekst “Ik hou van jou tot aan de maan en terug”. Mijn man vond dit echt zo lief dat hij er geëmotioneerd door raakte.

Ik heb hun gezichtjes even blauw gemaakt omdat wij hebben besloten om geen foto’s van de kinderen op internet te plaatsen. Als ze dat later wel willen is het een keuze die ze zelf mogen maken.

Ook mochten ze allebei een kussensloop versieren voor papa. Ze gingen lekker aan de slag met textielstiften en we streken er ook een foto op waar ze een ijsje aten. Dit is de kussensloop van L. Hij tekende Darth Vader en papa met een ijsje.

Al voordat papa weg was speurden de kinderen de winkels af naar mooie (ansicht)kaarten. Deze kaart zocht S (toen nog 3) uit. Hij vond hem zo leuk en wilde deze zo graag voor papa kopen. Hij tekende er zelf een circus in.

S maakte deze kussensloop voor papa. En ook een foto van S werd er op gestreken. De kinderen vonden het geweldig om te doen. Jammer genoeg hadden we niet zoveel verschillende kleurtjes textiel stiften, volgende keer even naar op zoek.

Het is echt zo moeilijk om een pakket samen te stellen (keer op keer!) en daarbij ben je ook nog beperkt in wat je kan sturen. Dat zijn de regels van de NAPO. Zo mag je bijvoorbeeld geen vloeistoffen en drukhouders versturen. Dus douchegel en deodorant vallen bijvoorbeeld al af. In een van de laatste pakketten zaten deze versierde boxershorts. Wederom met textielstiften versierd.

De bovenste maakte L. Hierop staat een poppetje met een Nederlandse vlag. De onderste maakte S. De versierde de boxer met strepen en stippen. Het is trouwens nog best lastig om op stof te tekenen, doordat de stof steeds ‘beweegt’.

Tijdens deze reis werd mijn man 30 jaar! Jammer dat hij met deze bijzondere leeftijd niet thuis was. Om hem toch een beetje te verrassen heb ik familie en vrienden gevraagd om hem iets te sturen (een kaart, een cadeautje of een pakketje). Gelukkig deden veel mensen mee. In totaal zijn er toen 14 pakketten zijn kan op gegaan! Een pakket daarvan was gevuld met verjaardagskaarten.

Na vaderdag kwam ik dit geweldige project tegen. Ik vond het zo gaaf, dat ik er meteen wat mee wilde doen! Omdat mijn man eind juli jarig is, wilde ik het voor zijn verjaardag gaan maken samen met de kinderen. De handjes van de kinderen trok ik om op papier en daarna nam ik het over op flockfolie. Dit streek ik op het shirt, dat ik voor een prikkie bij de Action kocht, en klaar was het cadeau. Origineel en persoonlijk, met de handafdrukjes van de kinderen.

Alle cadeautjes gingen ingepakt in de doos. Daarbij nog een mooie ’30’ slinger. Hij moest natuurlijk zijn eigen feestje gaan maken.

Bovenop deden we nog wat slingertjes en daarna konden we het pakket gaan inpakken. Het zag er feestelijk uit. Mijn man was super verrast door de grote hoeveelheid pakketten, had het ook zeker niet verwacht. Aan boord kreeg hij uit handen van de commandant een verse appeltaart uitgereikt, dus hij is daar ook zeker niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: