Postpakketten maken

Je hebt het waarschijnlijk al hier op mijn blog of op op social media gelezen dat mijn man volgende week voor 5,5 maand gaat varen. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. In december hebben we een informatie bijeenkomst gehad van de marine en ook hier werd weer eens aangehaald dat het voor de militairen heel erg belangrijk is om post te ontvangen van het thuisfront. Logisch natuurlijk als je zo’n lange tijd van huis bent!

IMG_7198

Pakketten samenstellen

Ik ben altijd dol op het samenstellen van pakketjes en stuur dan ook echt regelmatig een pakketje op. Ik probeer het liefst elke haven een pakketje (of anders kaart) te sturen. De eerste pakketjes vullen gaat wel aardig, maar op een gegeven moment raakt mijn inspiratie wel een beetje op. Zeker omdat ik ook rekening houden met de regels wat betreft militaire post. Vloeistoffen en drukhouders (deo) mogen bijvoorbeeld niet.

Spullen verzamelen

 

wpid-20160104_143503.jpg

Ik ben alweer begonnen met het inslaan van spulletjes om de pakketjes mee te vullen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld zakjes havermout. Havermout hebben ze aan boord niet en wij eten dat regelmatig thuis als ontbijt, dus dan kan hij als hij trek heeft een bakje havermout maken. Een pakje superfood en zaden mix. Lekker voor door de yoghurt of kwark. Dat hebben ze wel aan boord en wij vinden het lekker om er van alles door heen te doen. Deze mix zit in een handige schenk verpakking, dus hij heeft daarmee niet zoveel gedoe als hij het mee neemt naar de eetruimte. Een potje moerbeien om zo te eten of voor door de yoghurt bijvoorbeeld. Een  zak met proteïne bites. Mijn man sport aan boord heel erg veel en dan is het fijn om na het sporten wat extra proteïnes te nemen. Een proefzakje proteïne shake. Deze kreeg ik gratis bij mijn bestelling bij Body & Fit maar gebruik ik zelf niet, dus heb het voor hem apart gehouden. En tot slot heb ik nog een powerbank oplader voor de mobiele telefoon. Zeker handig als hij een hele dag van boord gaat om een haven te bezoeken. Als het nodig is kan hij dan zijn telefoon onderweg opladen. Ik kocht hem in de sale bij de Kruidvat voor ongeveer 2 euro! Ook heb ik al wat leuke kaarten liggen om mee/op te sturen.

Eisen pakketten

wpid-20160104_143547.jpg

Zoals je ziet heb ik ook al genoeg doosjes verzameld! 😉 Ik ben en blijf natuurlijk wel een echte Hollander he, doosjes hergebruiken we! 😉 Je mag een pakket vullen tot 2 kg. Soms is het wel een beetje puzzelen, want je wilt natuurlijk een zo gevuld mogelijk pakket opsturen. Voor een pakket betaal je gewoon binnenlands verzendtarief, voor een pakket tot maximaal 10 kilo (€6,95). Ook zit je gebonden aan bepaalde afmetingen van een pakket. De hoogte, breedte en lengte van het pakket sámen mogen niet meer bedragen dan 90 cm. Bovendien moet er altijd een CN22 douane sticker op het pakket zitten. En natuurlijk zijn er ook regels van spullen die je niet op mag sturen (maar die ik zelf behoorlijk logisch vind, denk bijvoorbeeld aan wapens en bier ;)). Je kan hier nog een leuk artikel met filmpje van Defensie postverzorging vinden.

Thema

Ik vind het ook leuk om pakketten te maken in thema. Volgende maand is het natuurlijk Valentijnsdag. Hoewel we er normaal nooit echt wat mee doen, vind ik het wel leuk om in zo’n pakket eens lekker uit te pakken met roze en hartjes! Vorig jaar maakten wij bijvoorbeeld een Halloweenpakket!

20151003_143531_resized

Er is natuurlijk ook nog Koningsdag als hij weg is, dat zal een leuk oranjepakket worden en verder weet ik zo even niet welke bijzondere dagen hij aan boord is. Ik zag dat ze nèt voor de vaderdag weer thuis zijn! Gelukkig! Want die heeft hij afgelopen twee jaar ook al gemist…

Knutselen

De kinderen spelen uiteraard een grote rol in het samenstellen van de pakketten. Ze mogen bijvoorbeeld ook zelf cadeautjes kiezen voor papa (denk bijvoorbeeld aan een paar leuke sokken), kaartjes uitzoeken en zelf schrijven en natuurlijk knutselen we ook wat. In 2014 knutselden we er op los en daar schreef ik ook een blogje over.

IMG_7800

Inspiratie

Misschien voel je hem al wel aankomen…. ik ben nu op zoek naar inspiratie!

Ik heb zelf natuurlijk wel wat inspiratie maar misschien kunnen jullie aanvullingen geven:

 • Afgedrukte foto’s van de kinderen
 • USB stick met foto’s èn filmpjes (ik film èrg veel kleine fragmentjes o.a. ook van dagelijkse dingen)
 • Tijdschriften
 • Leuke dvd
 • Computerspel
 • Ondergoed (boxers en sokken)
 • Tshirt
 • Wat te snoepen
 • Knutsels van de kinderen (ideeën ook welkom!)
 • Boek

Heb jij misschien een leuk idee wat ik in het pakket kan stoppen? Laat het me weten in de comments!

5 Reacties over “Postpakketten maken

 1. Thema gerelateerd pakket, lente of pasen.
  Spulletjes voor in het pakket een heerlijke brief met een leuke gebeurtenis.
  Iets om zich op te verheugen voor terug komst, bijvoorbeeld kik heb een dagje dierentuin gepland op die en die datum.

  Succes met vullen.

  • Hoi Anouk,
   Dank je voor je reactie en wat een goed idee om alvast iets leuks te plannen als hij terug is!
   Lente en Pasen pakketten zijn inderdaad ook leuk. We kunnen alle kanten op! Op het moment maken we een Valentijnspakket. De jongens brachten ook in dat ze een minions pakket willen. Hoe we dat gaan invullen weet ik nog niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: