Prinsjesdag; wijzigingen voor de zorgverzekering 2018

Vandaag is het Prinsjesdag. Het is dus de derde dinsdag in september en dan wordt de troonrede voorgelezen. Daarin wordt verteld wat het beleid zal zijn voor het komende jaar. Vandaag zijn ook de belangrijkste wijzigingen voor de zorgverzekering in 2018 bekend gemaakt. Er gaan weer wat veranderingen plaats vinden. Ik zal vertellen wat er komend jaar gaan veranderen.

zorgverzekeringPremie

In 2018 worden er weer wijzigingen doorgevoerd in de zorgverzekering. De premie voor de basisverzekering zal volgend jaar 72 euro gaan stijgen. Dit komt dus neer op 6 euro per maand. Inflatie en een financiële tegenvaller in de begroting van 2016 van de zorgverzekeraars zijn onder andere twee van de oorzaken. De verzekeringen mogen uiteindelijk zelf bepalen hoeveel premie zij gaan vragen.

Eigen risico

Ook het eigen risico gaat dit jaar omhoog. Vorig jaar is het eigen risico gelijk gebleven, dat gaat dit jaar niet lukken. De zorg gaat meer geld kosten omdat de lonen in de zorg omhoog gaan. En laten we eerlijk zijn.. dat geld moet toch ergens vandaan komen. Het eigen risico gaat omhoog van 385 euro naar 400 euro.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag stijgt voor de laagste inkomens. Het kabinet heeft hiervoor een koopkrachtmaatregel. Meerpersoonshuishouden krijgen er 194 euro bij dankzij deze koopkrachtmaatregel. Minima krijgen er tot 131 euro zorgtoeslag per persoon bij krijgen. Dit bedrag bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit 65 euro en is ter compensatie voor de hoge premie. Het tweede deel van de premie is de koopkrachtmaatregel.

Vergelijken

De kans is groot dat je het gaat merken dat de kosten gaan stijgen. Het kan dan zeker de moeite zijn om de zorgvergelijker te raadplegen. Ook is er vastgelegd dat de hoogte van de premies en de polisvoorwaarden uiterlijk 12 november bekend moeten worden gemaakt. Je zorgverzekering vergelijken kan jou en je gezin misschien heel wat voordeel opleveren. Het is helemaal zo gek nog niet om dat straks eens uitgebreid onder de loep te nemen. Misschien is het wel de moeite waard. Enne, kijken kost niks he? Mocht je wel willen overstappen… als je dit uiterlijk 31 december doet dan wordt je lopende zorgverzekering automatisch opgezegd. Als je je verzekering zelf op zegt, dan heb je nog tot 31 januari om wat nieuws uit te zoeken.

Ben jij wel eens overgestapt van zorgverzekering? Waar heb jij je keuze toen op gebaseerd?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: