Profuomo Originale overhemd; REVIEW

Onlangs werd er een pakketje bij ons bezorgd. Er zat een prachtig blauw geruit overhemd van het met Profuomo in voor mijn man. Voor mij zat er een heerlijk reepje Tony Chocolonely bij! Mijn lievelingssmaak dit keer; de oranje karamel zeezout! Echt superlekker. Het overhemd zijn precies de kleuren die ik zo mooi vind staan bij mijn man. Zijn blauwe ogen komen dan juist altijd heel goed uit.

profuomo Profuomo Originale overhemd

We kregen een Profuomo overhemd opgestuurd van het type Originale. De kleuren van dit overhemd zijn lekker fris en de stof voelt heel degelijk. Alle overhemden van het type Originale zijn non-iron. Je hoeft het dus niet te strijken! Een dikke vette plus wat mij betreft. Door het speciale fixeerproces blijft je overhemd altijd netjes en kreukvrij. Na het wassen hang je het overhemd gewoon op, niet in de droger dus. De Originale overhemden hebben een klassieke look. Deze overhemden zijn ook de meest populaire van het merk.

Dit overhemd is een slim fit model. Mijn man kan het goed hebben. De pasvorm is echt goed. Het overhemd heeft geen borstzakje of labeltjes op het overhemd. De boord is van het type Cutaway. Dit houdt in dat de punten van de boord net is verder uit elkaar vallen, waardoor je dit model overhemd juist prima kunt gebruiken voor het dragen van een stropdas. Vind je een stropdas strikken moeilijk? Met dit filmpje moet het wel lukken!

profuomoProfuomo

In 1934 is het familiebedrijf Profuomo opgericht door Heinz Michaelis. In de jaren 80 begon het bedrijf met het produceren van kwaliteitsoverhemden onder het label Profuomo. Dit heeft zich verder ontwikkeld tot wat Profuomo nu is. Altijd one eye on the past & the other looking to the future. De overhemden die nu gemaakt worden, zijn nog steeds geproduceerd met deze filosofie. Maar nu met de kennis en expertise van drie generaties familie. Zo wordt de kwaliteit continu verbetert.

Profuomo is een samenvoeging van twee woorden: Prof van professioneel en Uomo betekent in het Italiaans ‘man’.

Profuomo is een Nederlands merk dat te koop is bij de overhemden specialist. De collecties heten Originale, Sky Blue en 2.0. De overhemden zijn gemaakt van de allerbeste stoffen zoals Twill, Oxford, Panama Oxford: stevige wevingen vaak op basis van een Two Ply en daar waar nodig een Popeline weving. Profuomo overhemden voelen aan als luxe en rijke kleding. Kleding waar je je zeker in voelt. Daarom zijn de overhemden ook erg populair en gewild. De pasvorm van de overhemden is afgestemd op het postuur van de Westerse man.

Ook zijn er diverse accessoires van dit merk te koop; onder andere lederen riemen, zijden dassen, wollen sokken en manchetknopen.

profuomoWat vinden wij van het overhemd?

Het overhemd zat verpakt in een plastic verpakking. Het zat netjes opgevouwen er hing een labeltje aan van het merk Profuomo. De stof van het overhemd valt meteen op. Het voelt anders dan andere overhemden. Het voelt steviger aan, je voelt de weving van de stof goed. Het overhemd is een slim fit model en het zit mijn man als gegoten. Het heeft een goede pasvorm. De twee kleuren blauw in het overhemd zijn mooi helder en fris. De kleuren staan mijn man heel erg goed. Wat ik zelf een héél groot voordeel vind is dat dit overhemd “non iron” is. Je hoeft het dus niet te strijken! Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb is het strijken…. dus misschien kan mijn man nu vaker een overhemd uit de kast pakken.

profuomoKen jij het merk Profuomo al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: