Puur Houten Speelgoed

Twee jaar geleden ongeveer ontdekte ik voor het eerst het mooie houten speelgoed van het merk Grimm’s en Ostheimer. We hadden toen nog maar weinig houten speelgoed, alleen een doos met blokjes. We hebben wel een houten treintje gehad, maar dat deed ik al snel weg omdat er dingetjes afbraken.

grimm's regenboog en bouwelementen
De bogen van de Grimm’s regenboog kunnen gebruikt worden om een afscheiding te maken
Grimms regenboog cocon
De bogen kan je achter elkaar neerzetten, zo kan je er zelfs in liggen! Je eigen regenboog cocon

Handgemaakt en gifvrij

Grimm’s maakt gebruik van pràchtige kleuren. Ostheimer heeft een hele collectie met mooie handgemaakte dieren. F kreeg voor zijn eerste kerst de middelgrote regenboog en een paar diertjes van Ostheimer. Op dat moment kon hij er nog niet zoveel mee, maar plastic speelgoed hadden we echt zát (van zijn twee grotere broers nog). Het houten speelgoed wordt gemaakt van Europees hout, zijn handgemaakt en worden geschilderd met gifvrije verf.

IMG_8226
Met de regenboog en andere bouwelementen (waaronder het golvenhuis) kun je een mooie “flat” maken, zoals mijn twee oudsten deden
20140806_163927
Het speelhoekje van F; Grimm’s regenbogen, bouwelementen, kabouters en speelzijde van Sara’s Silks

Open speelgoed

Dit houten speelgoed wordt “open speelgoed” genoemd. Open speelgoed is speelgoed wat de fantasie van het kind ontwikkelt. Het speelgoed heeft niet een vastgelegd doel, er kan op tal van mogelijkheden mee gespeeld worden. Zo hebben poppetjes bijvoorbeeld geen gezichtsuitdrukking. Het kind kan zelf verzinnen of het popje vrolijk of verdrietig is. Gesloten speelgoed heeft eigenlijk een vast gesteld doel; een keukentje, een duplo set of de Fisher Price koekjespot…. je kan er op een bepaalde manier mee spelen en verder wordt de fantasie van het kind niet geprikkeld.

Grimm's regenboog
Met de regenboog kan je ook cirkels maken
geometrische blokkenset grimms
Ook de Geometrische blokkenset is erg gaaf. Daar kan je mooie torens en gebouwen mee maken
geometrische blokken grimms
In een handomdraai maak je van de blokken een mooie brug
Geometrische blokken en middelgrote regenboog grimms
Ook kun je alle elementen met elkaar combineren. Dit zijn de geometrische blokkenset en de middelgrote regenboog.

S speel graag met het speelgoed van F. Hij vindt het geweldig om torens te bouwen en kan er ook echt lang mee zoet zijn. F is op dit moment echt heel zoet met de poppetjes in bakjes van Grimm’s. Hij doet de poppetjes in en uit de bakjes. Ook zijn de stoffen kabouters ook erg in trek. Ik vind ze zelf gelukkig ook heel leuk!

Grimms draagbaar poppenhuis
Draagbaar poppenhuis van Grimms. Ik vind dit geweldig, alles past precies in elkaar
Regenboog Grimms
Regenboog treintje
regenboog grimms
Een flat van de regenboog

Ik vind dit speelgoed ook echt fantastisch om neer te zetten! De kleuren zijn zó mooi en vrolijk, maar het is niet druk en rommelig. Ik hou er echt van en dit speelgoed heeft dus ook een mooi plekje in de huiskamer.

Ken jij het speelgoed van Grimm’s en Ostheimer?

7 Reacties over “Puur Houten Speelgoed

    • Ja we hebben inmiddels aardig wat bij elkaar gespaard. En dit is alleen van de verjaardag, sinterklaas en kerst (2x). Het is echt prijzig ja. Ik heb voor kerst wat Ostheimerdiertjes goedkoop kunnen aankopen bij een webshop met opheffingsuitverkoop, scheelde echt veel. Dus dat was een gelukje. Helaas is het ook maar weinig tweedehands te krijgen (voor een redelijke prijs)…

    • Dank voor je lieve reactie!
      De kleuren van Grimms zijn prachtig he! Ik kan er uren naar kijken. We gaan zeker weer uitbreiden met zijn verjaardag. Ik heb alweer wat foto’s gemaakt inmiddels, over een tijdje zal ik er weer een blog aan wijden 🙂

  1. Pingback: Leestips: Januari - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: