Rabarber crumble

Het rabarber seizoen is weer aangebroken. Vorig jaar kreeg ik van iemand al eens een flinke bos, toen kookte ik het in met aardbeien en rozijnen. Van de week kocht ik een portie. Ik heb ook rabarber in de tuin staan, maar helaas groeit dat hier niet al te snel… Ik vind rabarber echt heerlijk. Een lekkere fris zure smaak.

20150524_122601

Dit keer wilde ik er eens wat anders mee maken. Eerder deze week maakte ik al eens een rabarbercrumble, met stukjes rabarber. Ik vond het heerlijk, maar de kinderen vonden het echt drie keer niks. Nu waagde ik eens een poging met een zelf verzonnen recept.

20150524_124203

Ingredienten:

  • bosje rabarber
  • 2 appeltjes
  • 2 (pers)sinaasappels
  • doosje diepvries aardbeien
  • 1 theelepeltje vanille
  • 2 eetlepels honing
  • 260 gram speltmeel
  • 120 gram roomboter
  • 40 gram kokosbloesemsuiker

Snijdt de rabarber in klein stukjes, de appeltjes in blokjes en pers de sinaasappels uit. Doe de rabarber samen met de appel, sinaasappelsap, de aardbeien, vanille en honing in een pannetje en breng aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten inkoken op matig vuur. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden en maak de crumble korst alvast. De het speltmeel, de roomboter en kokosbloesemsuiker allemaal bij elkaar en kneed totdat er een crumble deeg ontstaat.

20150524_135939

Doe de rabarber in een ovenschaal, strooi hier de crumblelaag overheen en zet vervolgens een minuut of 20 in de oven.  Hou goed in de gaten. De crumble laag mag wel lichtbruin worden, maar niet te donker of zwart. Het is een heerlijke crumble! Ook bij de kindjes viel hij gelukkig in de smaak! Ze hebben hun bakjes lekker leeg gegeten.

5 Reacties over “Rabarber crumble

  1. Lijkt me heerlijk, ik heb nog verse rabarber staan, eergisteren gemaakt, hoef alleen de crumble nog te maken dan, kijken of t zo ook gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: