Radijsjes taart

Radijsjes doen het vaak erg goed in de moestuin. Ook hebben radijsjes maar relatief kort nodig om te groeien, waardoor je meerdere keren kan bijzaaien. Radijsjes uit eigen tuin zijn wel een stuk pittiger van smaak dan radijsjes uit de winkel. Lekker! Maar daar is niet iedereen het er hier mee eens waardoor we wel eens een overschot aan radijsjes hebben. Daarom maak ik graag een radijsjes taart! Het pittige neemt dan wat af, maar de taart vinden we wel erg lekker.

f1291389160

Je hebt nodig:

  • Radijsjes in plakjes
  • Cherrytomaatjes in plakjes
  • 5 eieren
  • (volkoren) bladerdeeg
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels bieslook (uit de tuin)
  • Snuf peper
  • Evt keltisch zeezout

f1291385992

Vet een springvorm in met roomboter en strooi daarna (volkeren) meel over de springvorm, zodat alle boter is bedekt met meel (tegen het aankoeken). Bekleed het bakblik met plakjes bladerdeeg. Zelf gebruik ik altijd een 20 cm bakblik en 5 plakjes bladerdeeg. Vul de springvorm met de plakjes radijs en de plakjes cherrytomaat. Strooi nu de bieslook over de groentes heen en schep door. Kluts de eieren met wat peper en evt zout in een kom goed door elkaar. Giet het eimengsel over de groenten heen en strooi tot slot de geraspte kaas over de hartige taart heen. Mocht het deeg nu hoger zijn dan je vulling, kan je het deeg het beste terug klappen over de taart heen, anders verbrand het deeg namelijk. Bak de hartige taart in 25 minuten af in een voorverwarmde over op 200 graden. Eet smakelijk!

Deze hartige taart is ook prima te gebruiken als (leftover) voor de lunch. Ook koud is de taart lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: