Ravensburger 3D puzzel REVIEW

Een paar weken geleden kreeg ik een geweldig pakket binnen. Namelijk de Ravensburger 3D puzzel van een Porsche! Een van mijn jongens is gek op Porsches, dus deze puzzel krijgt hij met Sinterklaas. Deze puzzel is in september van dit jaar uitgekomen. Vorig jaar bracht Ravensburger de Volkswagen bus T1 3D puzzel op de markt. Ravensburger heeft echter veel meer bekende bouwwerken in het assortiment zitten. Leuk om te doen en een ideale vakantieherinnering. 

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Wat zit er in de doos?

De 3D puzzel bestaat uit 108 stukjes. Maar naast de puzzelstukjes zit er nog veel meer in de doos. De puzzelstukjes zijn gemaakt van een stevige kunststof. Sommige zijn knikbaar. Ze passen allemaal goed in elkaar door de Easyclick methode. Je zet de puzzel in elkaar zonder lijm.

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Verder zit er natuurlijk een duidelijke handleiding in de doos. De handleiding is in kleur. Er zit een frame in waar je de puzzel op kan leggen. In het frame kan je de wielen vastmaken. Voor de wielen zitten er ook allerlei accessoires bij, zodat je die kan bevestigen. De wielen zijn draaibaar. Ook zitten er nog spiegels in de doos en ook koplampen.

Andere manier van puzzelen

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Als je het zakje met de puzzelstukjes open maakt, valt meteen op dat de achterkant van de stukjes zijn voorzien van nummertjes en pijltjes. Je hoeft dus niet te zoeken welke stukjes op welke plek moeten. Je zoekt de nummertjes bij elkaar. Ik had de stukjes gesorteerd op tientallen, dan kan je de stukjes makkelijk vinden.

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Je begint natuurlijk bij 1 en het pijltje geeft aan waar je het volgende nummertje moet plaatsen. Je maakt een rijtje en soms ga je de bocht om waar je een volgend rijtje aanlegt. Het is een hele andere manier van puzzelen. Normaal gesproken kijk je “op” de puzzel/afbeelding. Nu werk je eigenlijk aan de binnenkant van de puzzel. Het resultaat van de puzzel zie je later pas.

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Eyecatcher

Wie een zwak heeft voor de Porsche 911R, kan deze nieuwe 3D puzzel van Ravensburger haast niet laten liggen. In 1967 werd deze auto voor de racesport gebouwd. In 2016 werd deze auto opnieuw uitgebracht. De auto is opvallend, mooie elegante lijnen en kleuren. En nu kan deze klassieker zelf in elkaar puzzelen. Je hebt dan een echte eyecatcher in huis! Het schaalmodel bedraagt 1:18.

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

3D puzzel maken

Wij hebben geen ervaringen met de 3D puzzels, dus ik was wel erg benieuwd hoe het zou werken en of het ook wel goed in elkaar zou blijven zitten. Over het algemeen blijft de puzzel tijdens het puzzelen goed in elkaar zitten. Sommige stukjes, vooral in de hoek, zijn wat lastiger. Maar wat mij dan goed werkte is om dat stukje gewoon even “los” van de rest van de puzzel in elkaar te zetten. Je krijgt de twee delen vervolgens wel goed in elkaar. Dat blijft ook goed zitten.

De gebogen vormen aan de hoekjes van de auto bestaan uit puzzelstukjes die je zelf even moet buigen. Die klik je dan eerst in elkaar voordat je hem in de puzzel zet. Dit is prima te doen. Je begint deze puzzel op het dak van de auto, daarna puzzel je naar beneden toe. Als je de puzzel klaar hebt leg je hem over een frame heen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de puzzelauto echt te laten rijden. Vervolgens klik je de wielen, de koplampen en de spiegels erop.

Ik vond de puzzel leuk om te maken. Je moet alleen er voor zorgen dat je hem zorgvuldig en netjes in elkaar puzzelt. Op de foto kun je zien dat ik niet heel precies geweest bent. De puzzel vertoont wat hoogteverschillen. Het lastigste vond ik het inzetten van de koplampen! Maar uiteindelijk, na wat gefriemel, is dat wel gelukt. Ik ben benieuwd of mijn zoon de puzzel zelf kan maken! De puzzel gaat nu namelijk voor 5 december in de zak. 😉

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Eyecatcher

Wie een zwak heeft voor de Porsche 911R, kan deze nieuwe 3D puzzel van Ravensburger haast niet laten liggen. In 1967 werd deze auto voor de racesport gebouwd. In 2016 werd deze auto opnieuw uitgebracht. De auto is opvallend, mooie elegante lijnen en kleuren. En nu kan deze klassieker zelf in elkaar puzzelen. De auto kan trouwens ook echt rijden door het “systeem” waar je de puzzel over heen legt. Je hebt dan een echte eyecatcher in huis! Het schaalmodel bedraagt 1:18.

De Ravensburger Porsche 3D puzzel

Prijs en verkrijgbaarheid

De Ravensburger Porsche 3D puzzel, voor jong & oud vanaf 10 jaar, heeft een winkelverkoopprijs van € 29,99 en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Andere 3D puzzels van Ravensburger variëren in prijs van € 8,99 tot € 59,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: