Recensie | Sint Maarten en het beertje

Elk jaar halen wij net voor Sint Maarten -op 11 november- het boek Sint Maarten en het beertje uit de bibliotheek. Het is een prachtig boek, maar helaas was het afgelopen jaren nergens meer te koop. Er zijn maar weinig mooie prentenboeken over Sint Maarten te vinden. Ik schreef twee jaar geleden over Ik loop hier met mijn lantaren, maar ook die is helaas niet meer te koop. Er was evengoed veel vraag naar Sint Maarten en het beertje en gelukkig is er door de uitgever goed geluisterd………

Waar gaat het boek “Sint Maarten en het beertje” over

Het boek gaat over Marieke met haar sprekende teddybeer.  Ze gaan naar het Sint Maartenspel in de stad en ze zien een arme man met blote armen in de sneeuw zitten. Sint Maarten gaat naar hem toe en deelt zijn rode mantel met de man. Ook komen ze een huilen jongetje tegen. Het jongetje is zijn lantaarn kwijt geraakt. Sint Maarten kijkt naar het beertje. Het beertje geeft zijn lantaarn aan het jongetje. Het jongetje is dolgelukkig. Marieke is heel blij met het beertje. Samen gaan ze zingend naar huis toe.

Wat vinden wij van het boek

Ik vind het een prachtig boek! Wij wonen in Noord Holland en daar is Sint Maarten nog altijd een levendig feest. Wij gaan hier ook altijd met lantaarns de straat op als het donker is. Om het verhaal van Sint Maarten te laten leven wil ik vooraf ook altijd een verhaal voorlezen. Sint Maarten en het beertje is daar een geweldig verhaal voor. Het gaat over wie Sint Maarten was, maar het verhaal vertelt ook dat Sint Maarten tegenwoordig gevierd wordt met lantaarns. Het boek is prachtig geillustreerd. De prenten zijn warm en sfeervol en nodigen uit om het boek uit te lezen.

sint maarten en het beertje

Goed nieuws! Sint Maarten en het beertje is lange tijd niet meer te koop geweest. Inmiddels is het prachtige boek in herdruk genomen en is het mogelijk om bij bol.com een exemplaar te reserveren. Sint Maarten en het beertje is vanaf 22 oktober namelijk weer te koop!

Ken jij het boek al?

Dit artikel bevat een affiliate link.

Een reactie op “Recensie | Sint Maarten en het beertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: