Recycle Sint: Duurzaam inkopen voor pakjesavond

De decembermaand is al duur genoeg. Zeker als je meerdere kinderen hebt kan het behoorlijk in je budget hakken.Tegenwoordig hebben kinderen zó ontzettend veel speelgoed liggen, dat de keuze ook reuze is. Soms spelen kinderen ook amper met het speelgoed. Is het ook perse nodig om nieuw speelgoed te kopen? Is tweedehands niet een optie? Dat scheelt al een hoop geld en is ontzettend duurzaam. Het speelgoed krijgt zo ook weer een nieuwe bestemming. Zelf vind ik het niet erg om tweedehands speelgoed te kopen hoor. Zeker speelgoed van hout kan je vaak ontzettend goed opknappen, zie bijvoorbeeld hier. Als je geld wilt besparen op het doen van je Sinterklaas cadeaus ben je bij Recycle Sint dus aan het goede adres.

recycle sintAfbeelding: Shutterstock

Recycle Sint

Vorig jaar las ik voor het eerst iets over een speelgoed ruilmarkt. Je levert speelgoed in en dan kan je hier ook weer ander speelgoed voor uitkiezen. Gewoon ruilen dus! Het leek me vorig jaar al een leuk idee om zoiets op bijvoorbeeld school te organiseren. Helaas heb ik er niet meer aan gedacht totdat ik twee dagen terug Recycle Sint tegenkwam op Facebook. Hier staan de initiatieven van anderen die een ruilmarkt organiseren. Jammer genoeg is het nu een beetje kort dag om Recycle Sint te organiseren. Dus wellicht volgend jaar!

Voordelen van Recycle Sint zijn:

  • Het kost niets want je ruilt alleen maar
  • Je kan cadeautjes scoren voor in de schoen of voor pakjesavond
  • Het is duurzaam, speelgoed krijgt een nieuw leven
  • Het ruimt op in huis

Ruilmarkt organiseren

Hoe gaat dat nou in z’n werk, zo’n ruilmarkt? Recycle Sint bestaat eigenlijk uit twee delen: speelgoed inleveren en speelgoed uitzoeken. Om het ruilen een beetje eerlijk te maken wordt het ingebrachte speelgoed ingedeeld naar waarde. Er zijn dan verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld 0-5 euro, 5-15 euro, 15-25 euro en >25 euro. Hier worden punten aan toegekend en je krijg van je ingebrachte speelgoed dus punten/bonnetjes naar waarde. Als de ruilmarkt is begonnen kan je met deze waarde dus speelgoed gaan uitzoeken.

Je kan de markt natuurlijk leuk aankleden. Mooie tafels waar de spullen op staan, warme chocolademelk en wat lekkers te snoepen op tafel. Maak er een mooie avond van en hopelijk gaat iedereen dan tevreden naar huis, met “nieuwe” cadeautjes.

Speelgoed doneren

Het speelgoed wat die avond over blijft kan je natuurlijk doneren aan een goed doel. Er zijn vast diverse lokale goede doelen waar je het speelgoed aan kunt schenken. Op het moment kan je het natuurlijk ook brengen naar Goedzak, van Albert Heijn.

Heb jij wel eens van Recycle Sint gehoord?

Een reactie op “Recycle Sint: Duurzaam inkopen voor pakjesavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: