Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Voor de tweede verjaardag van mijn zoontje maakte ik (vooral voor mezelf) deze red velvet cupcakes. Ze zijn glutenvrij en zuivelvrij, omdat ik dat niet mag hebben. Ze zijn niet geraffineerde suikervrij, maar wel érg lekker! Op Instagram kreeg ik veel vragen naar het recept, dus hier komt hij dan.
Red Velvet cupcakes
Frosting
Vulling
Red Velvet cupcakes
Voor het maken van de cupcakes volg je eigenlijk gewoon de verpakking van de bakmix. Maar in plaats van het beslag in een springvorm te gieten, giet je het nu in cupcake vormpjes. Hartstikke makkelijk dus! Vervolgens bak je ze af in de oven.
Frosting
Als eerst mix je de boter luchtig. Het beste doe je dit als de boter op kamertemperatuur is, dan gaat het het makkelijkst. Vervolgens voeg je de Violife creamy original en de vanillesuiker toe. Tot slot mix je er nog de poedersuiker door heen. Als de suiker goed is opgenomen kan je de frosting meteen gebruiken.
Met een appelboor maak je gemakkelijk een klein gaatje in de red velvet cupcakes. Dit gaatje kan je dan weer vullen met een klein theelepeltje aardbeienjam. Zo heb je een gevuld cakeje. Dat vind ik zelf erg lekker.
Doe de frosting in een spuitzak en spuit een mooie toef op je cupcake. Je kan hem aftoppen met een lekkere verse aardbei. Eet smakelijk!