Red Velvet cupcakes; gluten- en zuivelvrij

red velvet cupcake xenos glutenvrij en zuivelvrij

Voor de tweede verjaardag van mijn zoontje maakte ik (vooral voor mezelf) deze red velvet cupcakes. Ze zijn glutenvrij en zuivelvrij, omdat ik dat niet mag hebben. Ze zijn niet geraffineerde suikervrij, maar wel érg lekker! Op Instagram kreeg ik veel vragen naar het recept, dus hier komt hij dan.

Wat heb je nodig?

Red Velvet cupcakes

Frosting

  • 300 gram Violife creamy original (soort roomkaas)
  • 200 gram Flora boter
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 200 gram poedersuiker

Vulling

  • Aardbeienjam

Hoe maak je de red velvet cupcakes?

Red Velvet cupcakes

Voor het maken van de cupcakes volg je eigenlijk gewoon de verpakking van de bakmix. Maar in plaats van het beslag in een springvorm te gieten, giet je het nu in cupcake vormpjes. Hartstikke makkelijk dus! Vervolgens bak je ze af in de oven.

Frosting

Als eerst mix je de boter luchtig. Het beste doe je dit als de boter op kamertemperatuur is, dan gaat het het makkelijkst. Vervolgens voeg je de Violife creamy original en de vanillesuiker toe. Tot slot mix je er nog de poedersuiker door heen. Als de suiker goed is opgenomen kan je de frosting meteen gebruiken.

Garneren

Met een appelboor maak je gemakkelijk een klein gaatje in de red velvet cupcakes. Dit gaatje kan je dan weer vullen met een klein theelepeltje aardbeienjam. Zo heb je een gevuld cakeje. Dat vind ik zelf erg lekker.

Doe de frosting in een spuitzak en spuit een mooie toef op je cupcake. Je kan hem aftoppen met een lekkere verse aardbei. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: