Reflecteren en nadenken tijdens intelligente lockdown

reflecteren

Wat een gekke tijd was het toch afgelopen weken door Corona. We zijn veel thuis geweest, we brachten veel tijd samen door en dat voelde enorm goed. We deden verplicht tien stappen terug en gingen helemaal terug naar de basis. Geen afspraken buiten het huis, geen sportclubjes, geen school… Echt alles viel weg. Ik vond het lekker dat de druk even van de ketel was. Aan de andere kant vond ik het ook pittig daar niet ieder kind in ons gezin kon wennen aan de thuisscholing, dus dat gaf weer andere frustraties… En doordat we terug gingen naar de basis, zorgde dat er ook voor dat er ruimte kwam voor andere dingen. Nadenken… heel veel nadenken en reflecteren. Wat vind ik belangrijk? Wie vind ik belangrijk? Wat wil ik vasthouden of mee doorgaan? Wat kan en mag ik loslaten?

Wat vind ik belangrijk?

Mijn focus is helder. Mijn focus ligt op ons gezin en huis. We hebben ons veel terug getrokken en zijn veel samen geweest. Elke dag werd en word ik weer blij van al die lieve mannen van mij om mij heen. Ook van ons huis word ik heel blij. We zijn al een paar jaar bezig om het steeds meer naar onze wens op te knappen, dat zal ook nog wel wat jaren duren. Maar wat wonen we hier fijn. En onze tuin worden wij ook heel blij van. Vol met bloesems en straks ook weer fruit aan de bomen.

Reflecteren in dagboek

Afgelopen week ben ik enorm aan het reflecteren geweest op de intelligente lockdown en de thuisscholing weken. Ik heb een dagboek gemaakt om later (samen met de kinderen) terug te kunnen lezen over deze unieke tijd. Ik heb er heel veel foto’s in en de aantekeningen die ik had gemaakt allemaal verwerkt in mooie verhalen. Het schrijven helpt mij om te reflecteren, om dingen in perspectief te zien. Ja, ik vond het heel pittig afgelopen weken, maar we hebben het ook heel fijn gehad en dat wil ik me vooral ook herinneren.

Huis opknappen

We zijn heel blij met ons huis, maar ik merk ook dat ik me aan een heleboel dingen irriteer. We hebben heel veel plannen, maar afgelopen jaren is een heleboel ook stil komen te liggen. De bovenverdieping bijvoorbeeld. Het is helemaal nog niet af en afgewerkt. En dat terwijl er maar weinig geld voor nodig is om de bovenverdieping af te krijgen. Er gaat alleen tijd inzitten. Zodoende ben ik begonnen met het (opnieuw) opknappen en afmaken van de kamer van onze oudste. Het is nu bijna af en als hij straks naar het voortgezet onderwijs gaat heeft hij een heerlijk plekje waar hij zich kan terugtrekken. En zo ga ik de andere slaapkamers ook afmaken.

Ook lag er nog geen laminaat op de overloop. Ik kon me ook niet meer herinneren waarom we dat niet hebben afgemaakt? Inmiddels heb ik daar zelf laminaat gelegd en wat oogt dat fijn! Ook de overloop krijgt een make over, zodat de bovenverdieping straks helemaal af is. Het geeft mij (weer) enorm veel energie om lekker in ons huis bezig te zijn!

Ontspullen en minimaliseren

Al járen probeer ik te ontspullen, hier, hier en hier schreef ik daar al eens wat over. Ik merk dat het een proces is om spullen weg te doen. Spullen waar ik eerst moeite mee had om weg te doen, die kan ik nu wel al makkelijk loslaten. En dat is fijn. Ik hoop dat ik er nu eens helemaal door heen kan komen. Gelukkig beginnen we nu in huis ècht te merken dat er veel spullen weg zijn! Het stimuleert tot nu toe alleen maar meer om nog meer weg te doen. Heerlijk!

Hoe heb jij de afgelopen periode beleefd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: