Regenboog van Grimms; genoeg speelmogelijkheden

Ondertussen is wel bekend dat ik fan ben van het houten speelgoed van Grimms en Ostheimer geloof ik? Begin van het jaar schreef ik hier nog een blogje over. Toch krijg ik nog wel eens de vraag wat je nou eigenlijk allemaal met de houten regenboog van Grimms kan doen. Hij ziet er als hij in elkaar staat natuurlijk prachtig uit, maar de (speel)mogelijkheden ermee zijn echt eindeloos! Internet staat vol met regenboog inspiratie. Ik deel nu een paar die wij hier thuis leuk vinden.

Boerderij

regenboog van Grimms

Je kan met een beetje fantasie een boerderij maken, of een dierentuin. Gebruik hiervoor Ostheimer diertjes van hout of misschien heb je nog anderedieren liggen van bijvoorbeeld Sleich of Duplo.

Ballenbaan

regenboog van Grimms

Leg telkens twee bogen naast elkaar en vervolgens achter elkaar. Zo maak je een heuse ballenbaan! Het balletje wat wij hiervoor gebruiken was nu natuurlijk niet te vinden. We gebruikten een stuiterballetje maar dat was eigenlijk net te klein.

regenboog van Grimms

Volgens mij heeft Grimms zelf ook houten balletje in het assortiment. Als je aan het uiteinde bakjes neerzet kan je het balletje in de bakjes laten rollen.

regenboog van Grimms

Mijn middelste zoon vond de ballenbaan trouwens erg leuk om mee te spelen!

Flat

regenboog van Grimms

Je kan met de regenbogen hele bouwwerken maken. Maak een huis of een flat. Eventueel in combinatie met andere (Grimms) blokken kan je heel wat moois bouwen.

regenboog van Grimms

Wij gebruikten de houten poppetjes erbij. Natuurlijk kan je ook andere popjes gebruiken. Grimms heeft ook stoffen popjes en stoffen kaboutertjes. Ostheimer heeft popjes van hout. Maar natuurlijk is Duplo hier ook gezicht. Fantasie kent geen grenzen. 😉

regenboog van GrimmsVan Regenboog van Grimms naar Toren

regenboog van Grimms

Maak deze mooie toren met de regenboog van Grimms! Begin met de twee grootste regenbogen en begin dan met de kleinste regenboog van de twee. De grote zet je er dwars over heen. Doe dat net zolang je bogen op zijn.

regenboog van Grimms

Mijn oudste is gefascineerd door deze toren. Hij bouwt hem nu ook zelf en gebruikt zijn Lego erbij. Hij heeft de bogen meegenomen naar zijn kamer!

Gewoon een mooi bouwwerk

regenboog van Grimms

Bovenstaand bouwwerk ziet er gewoon mooi uit! Zo kan je de regenboog ook eens op een andere manier neerzetten.

regenboog van Grimms

Hier weer een mooi fantasie bouwwerk.

regenboog van GrimmsHalve cirkels in elkaar laten glijden

Je kan er echt alle kanten mee op. Zet je twee regenboog delen op elkaar dan krijg je mooie cirkels. regenboog van Grimms

Deze vind ik zelf erg leuk. Als je hem een klein tikje geeft valt je hele bouwwerk in elkaar en dan wordt het weer de regenboog! De mannen vinden deze heel erg leuk en willen ze keer op keer zien, haha. Hier kun je het filmpje zien dat we erbij maakten:

Grappig he?

2D bouwen

regenboog van Grimms

Je kan natuurlijk ook 2D bouwen met de bogen. Zoals hierboven een sneeuwpop. Er zijn natuurlijk eindeloos veel figuren te bedenken!

Sorteren van groot naar klein

regenboog van Grimms

Zet de bogen van groot naar klein in een cirkel. Je kan hier ook proberen een balletje doorheen te rollen. Kijk maar eens hoe ver je hem door de tunnel krijgt!

regenboog van GrimmsMet autootjes

Deze tunnel vinden mijn jongens geschikt voor autootjes. Als je het laatste regenboog deel weg laat en je hebt een klein autootje, dan kan hij misschien wel helemaal door de tunnel gaan!

regenboog van Grimms

Dit bouwwerk ziet er ook heel mooi uit!

regenboog van Grimms

regenboog van GrimmsNog een ballenbaantje

Als je weer twee boogjes naast elkaar zet, en dan in totaal 8 bogen, dan krijg je dit bouwwerk. Aan het uiteinde kan je bakjes neerzetten en laat dat balletje maar rollen!

regenboog van Grimms

Eigenlijk is dit kleine stuiterballetje niet geschikt. De bogen staan net te breed uit elkaar dus soms gaat het kleine balletje er tussen. Het formaat van een golfballetje zou ideaal zijn. regenboog van Grimms

Hop, daar gaat het balletje in het bakje!

Combineren met ander speelgoed

regenboog van Grimms

Hier weer een soort van boerderij/woonhuis. Aangevuld met Duplo. Je kan natuurlijk alle soorten (poppenhuis) meubeltjes gebruiken. Ook kan je het huis zo groot maken als je zelf wilt.

Knikkerbaantje

regenboog van Grimms

Als je de bogen in een cirkel legt en dan van groot naar klein dan krijg je een mooi bouwwerk, maar ook een knikkerbaantje!

regenboog van Grimms

Zo rol je het balletje helemaal naar het midden toe!

Op kleur sorteren

regenboog van Grimms

Met de bogen kan je ook op kleur (laten) sorteren. Zoek allemaal spulletjes met kleuren die bij de regenboog passen en sorteer ze op kleur in de regenboogdelen. regenboog van Grimms

Gele blokjes en spulletjes in de gele boog. Rode blokjes in de rode boog, blauwe spulletjes in de blauwe boog enzovoort. regenboog van GrimmsDe dino is inderdaad ook groen! Die hoort dus in de groene boog.

Eerlijk is eerlijk, de boog is niet goedkoop! Maar zoals je ziet kan je er wel heel erg veel mee doen. Er zijn trouwens ook webshops die wel eens een B-keuze regenboog van Grimms aanbieden, dat scheelt wel aardig met de nieuwprijs. F kreeg deze voor zijn eerste verjaardag, maar ook zijn broers vinden hem dus erg leuk!

Heb jij de Regenboog van Grimms al?

12 Reacties over “Regenboog van Grimms; genoeg speelmogelijkheden

 1. Wow wat gaaf. Staat hier bovenaan het verlanglijstje maar is inderdaad niet goedkoop. Ga hem misschien volgende maand bestellen met een paar andere gastouders zodat we flinke korting krijgen. Dan is het zelfs goedkoper dan een b variant wat ik toevallig vanmiddag ontdekte.
  Linda onlangs geplaatst…Beter Bloggen Challenge – PlanningMy Profile

  • Jammer dat hij duur is he, maar je hebt dan wel wat! Hij blijft erg mooi. Zou leuk zijn als je hem met korting kan bestellen!! Helemaal fijn als je een nieuwe hebt onder de b keuze prijs! Succes!!!

  • Oeps, je reacties was blijkbaar in spam terecht gekomen…
   Leuk he zoveel mogelijkheden. Er zijn er nog veeeeel meer dus ik voel een vervolgblogje aankomen 😉

 2. Wat leuk om te lezen! Wij hebben de grimm regenboog zelf ook gekocht voor de eerste verjaardag van ons zoontje. Inderdaad duur, maar we hebben er geen seconde spijt van gehad. Hij speelt er dagelijks mee.

  Leuke ideeën allemaal, dat van die kleuren sorteren ga ik hier ook snel eens doen met ons zoontje 😀 Hij kent nu de kleur groen en blauw al 🙂
  Daantje onlangs geplaatst…Doelen van Mei: behaald of niet? + doelen voor JuniMy Profile

 3. Pingback: Leuke blogs om te lezen ⋆ Mama's Jungle

 4. Pingback: Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

 5. Pingback: Mix&match: spelen met de Grimms regenboog ⋆ Mama's Jungle

 6. Pingback: Leestips: Mei - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: