Relaxtips voor drukke moeders

Het leven van een drukke moeder gaat altijd over rozen. Met de hectiek van alledag is het gemakkelijk om jezelf te vergeten of even weg te cijferen. De was, de boodschappen, kids halen en brengen: iedere dag begint het riedeltje opnieuw. Is bij jou de ontspanning soms ver te zoeken? Dan is het hoog tijd om aan de bel te trekken. Regelmatig ontspannen draagt bij aan je geluksgevoel, waardoor je een stuk positiever in het leven komt te staan. Met de volgende relaxtips zit je binnen no-time in een opwaartse spiraal.

Zoveel tijd om handen Er zitten maar 24 uur in een dag. Zaak is om deze efficiënt in te delen en de juiste prioriteiten te stellen. Draait het in jouw hoofd ook eindeloos rondjes als je in bed ligt? Zoveel taken die nog blijven liggen of nog aandacht nodig hebben. De gouden tip? Maak een lijstje. Download een handige app of bewaar to-do-lijstjes in je telefoonhoesjes. Alles wat zich in je hoofd afspeelt schrijf je simpelweg van je af. Door de avond van te voren een indeling te maken van je dag, is het mogelijk om ruimte in te plannen voor de nodige uitloop en ontspanning. Bijvoorbeeld een half uurtje Netflixen terwijl de kinderen op bed liggen.

RelaxtipsAfbeelding: Shutterstock

Let’s get creative!

Doet jouw kind niets liever dan de hele dag knutselen en tekenen? Dat komt mooi uit! Voor moeders hebben deze hobby’s namelijk een ontspannend effect. Niet voor niets liggen de boekenwinkels vol met kleurboeken voor volwassenen. Het mooie aan deze hobby is dat het geen rommel geeft, en altijd en overal kan, als is het maar vijf minuten. Om deze creatieve hobby met je kleintje te delen is natuurlijk nog leuker! Kleuren heeft vrijwel direct een ontspannende werking. Door de herhalende bewegingen en ontspannende patronen komen je gedachten helemaal tot rust. Wil je je creaties delen met de rest van de wereld? Ontwerp dan samen met je kind een uniek Xiaomi Mi 5 hoesje. Zo heb je de gehele dag een reminder aan een ontspannen moment.

Even een frisse neus

De gemakkelijkste manier om tot rust te komen is een frisse neus halen. Een wandeling in de pauze of de kinderen ophalen in een stevige pas maakt al een groot verschil. Als je het nog fanatieker wilt aanpakken start je met hardlopen. Met een goed schema ren je in 10 weken al 5KM! Waar wacht je nog op? Bind je hardloopschoenen onder, hul je smartphone in een sportief XA Ultra hoesje en ga aan de slag. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Ontspan met een goed boek

’s Avonds voorlezen werkt heerlijk ontspannend voor je kind en heeft voor jezelf een vergelijkbaar effect: al na 6 minuten lezen ben je de wereld om je heen even vergeten. Een perfecte manier om tussendoor even tot rust te komen. Maar wees gewaarschuwd, zodra je eenmaal een exemplaar voor je neus hebt is het héél erg moeilijk om te stoppen.

Vraag om hulp

Hoe gek je ook bent op je kleine, af en toe is het nodig om tot jezelf te komen. Blok tijd voor jezelf af in de agenda en houd je hier aan. Op deze manier kun je tijdig in je netwerk op zoek naar een geschikte oppas, zodat je zeker weet dat je aan de nodige ontspanning toe komt. Ga een middagje winkelen, naar een terras met een vriendin of plan een date night met je partner.

Hoe zorg jij voor de nodige ontspanning?

Content in samenwerking met Smartphonehoesjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: