Roodkapje de Musical: De première!

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik naar de première van Roodkapje de Musical wilde. Wat gaaf! Een première! Hoewel het voor ons echt wel ver rijden is (2 uur en 20 minuten), wilde ik er toch wel graag heen. Ik besloot me op te geven, samen met mijn middelste zoontje. De adviesleeftijd voor de musical is 4 jaar en ouder. Mijn zoontje is net 6 geworden, dus een prima leeftijd.

20160925_173139

We gingen ’s ochtends al op tijd weg. Toevallig heb ik een vriendin vlakbij Eindhoven wonen, en wilde ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om bij haar op bezoek te gaan, gezellig! Ze woont maar 10 minuutjes van het theater af trouwens, dus dat was meteen ook handig.

20160925_153335

Om 15 uur gingen we richting het theater. Eerst moesten we bij de kassa nog even de tickets ophalen. We kregen kaartjes voor rij 5! Wauw wat lekker dichtbij het podium. Ook zaten er twee consumptiebonnen bij.

20160925_154710

Grootmoeders koekjes en taarten buffet

Voor de show was er ook nog een “Grootmoeders koekjes en taarten buffet”. Het was giga druk voor alle lekkernijen, er stonden zelfs twee lange rijen. Mijn zoontje lustte wel wat en dus sloten we aan in de rij. Er was een hele hoop lekkers en het zag er allemaal zo goed uit. Jammergenoeg konden we vrij laat iets uitzoeken en daardoor hadden we amper tijd om er van te genieten. Er werd namelijk al omgeroepen dat de show snel zou beginnen en dat we naar onze plaatsen konden gaan. Ietwat gehaast at S zijn puntje taart op. De hartjessnoepjes die hij ook had uitgezocht nam ik voor hem mee naar de zaal, zodat hij ze daar verder kon opeten.

De voorstelling

20160925_160134

We namen een zitkussen mee, zodat hij tijdens de show iets hoger kon zitten. Een ideale oplossing vind ik dat voor kinderen. Op de rode gordijnen stond een hele grote R afgebeeld met licht. Een aantal spelers stonden al voor de gordijnen en met een vrolijk muziekje brachten ze er al wat stemming in. Roodkapje werd gespeeld door Maud Mulder (bekend van Idols) en Jager Benjamin wordt gespeeld door Aron Bruisten.

Het verhaal

De mooie Roodkapje vertrekt op een dag richting het bos om een mandje met koekjes naar haar zieke oma te brengen. Diep in het bos ontmoet Roodkapje de lieve Gerrit de Wolf. Hij weet een plek waar de prachtigste bloemen groeien en raadt het meisje aan een mooie bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Wat zal er gebeuren als Roodkapje straks bij oma’s huisje aankomt? En zou de knappe jager Benjamin op tijd zijn om haar te redden?

20160925_171629

Gerrit en Tina de Wolf

Mijn zoon en ik vonden de wolven helemaal geweldig! Gerrit de Wolf is zo lekker sullig, maar lekker humoristisch. Tina de Wolf is een bazige tante. We gaan wel vaker naar het theater toe en dan neemt mijn zoon altijd alles in zich op, hij lacht niet heel gauw om grapje. Maar om de wolven moest hij toch echt steeds heel hard lachen. Ik zelf ook trouwens. Ze zijn echt leuk! De kostuums zijn geweldig en ook worden de wolven ontzettend leuk gespeeld.

img_3213

Aan het einde van de show mocht “de pers” nog even op het podium komen voor een persfoto. Hartstikke leuk!

20160925_173632

Na de show was er voor de kinderen weer van alles te doen. Ze konden geschminkt worden bijvoorbeeld en er waren knutseltafeltjes. Maar ook roken we bij het verlaten van de zaal al iets lekkers! We gingen op de geur af en het bleken warme wafels te zijn!  De kinderen konden deze wafels zelf versieren. Bovendien mochten ze ook een bakje popcorn en/of een suikerspin halen. Wat een verwennerij!

Na de show kwam ook de cast nog naar de voyer. De cast werd hier voorgesteld. Leuk om ze allemaal ook zonder pakken en maskers te zien.

Stichting Lach voor een Dag

Na het voorstellen van de cast wilde Michael van Hoorne ook nog zijn stichting onder de aandacht brengen. Wellicht heb je er al van gehoord; Stiching Lach voor een Dag. Voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend om lekker een dagje uit te gaan naar het theater, wegens ernstige ziekte. Stichting Lach voor een dag verzorgt een complete dag uit naar het theater, zodat het kind weer even ècht kind kan zijn. Op de website kan je lezen hoe je de stichting kunt helpen.

Film fragmentjes

Hieronder kan je drie fragmentjes zien uit Roodkapje de Musical, die ik gister heb gemaakt. Vooral de stukjes van Tina en Gerrit de Wolf vind ik helemaal geweldig! hahaha.

Niet missen

Al met al is Roodkapje de Musical dus zéker een voorstelling die je niet mag missen! Kijk voor meer informatie over de show of de touragenda op de site van Van Hoorne Entertainment. Zelf overweeg ik om nog een keer te gaan als ze hier in de stad komen. Bij de merchandise kochten wij trouwens de cd met musical liedjes. Zo konden we op de terugweg in de auto samen nog even lekker nagenieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: