Schrijven met vuurwerk; hoe stel je je camera in?

Gaan jullie morgen vuurwerk afsteken? Ik vind vuurwerk prachtig, maar alleen om naar te kijken. Het siervuurwerk bedoel ik dan he. Ik heb helemaal niets met die harde knallen en klappers. Siervuurwerk vind ik heel mooi, al die mooie kleuren die in de lucht uit elkaar spatten. Voor de kinderen hebben we ook altijd een kinder vuurwerkpakket. Een van mijn favorieten uit het kinderpakket blijft voor mij heel simpel de sterretjes. Een aantal jaren geleden ontdekten we dat je ook kan schrijven met vuurwerk, en dat je dit kan vastleggen met de camera. Wist jij dat?

schrijven met vuurwerkHandige tips om te schrijven met vuurwerk

  • Zet je camera op een statief of op een stevige ondergrond. Omdat je een lange sluitertijd gaat gebruiken zal een beetje beweging je foto wazig maken, en dat is zonde.
  • Zet je camera op de stand Manual, hiermee kan je hem naar eigen inzicht helemaal gaan instellen. Meer hierover lees je in het stukje hieronder.
  • Ga op een plek staan waar geen licht aanwezig is.
  • Schrijven met vuurwerk doe je in spiegelbeeld. Dat is eventjes wennen, maar anders staat er iets heel geks op de foto.
  • Schrijf rustig en neem de ruimte. Anders staan je letters op elkaar gepropt en is het moeilijk te lezen.

schrijven met vuurwerkInstellingen camera

Je zet je camera dus op Manual zodat je zelf de ISO, diafragma en sluitertijd kan bepalen. Zet de ISO van je camera heel laag, ik had hem op 100 ISO staan. Het diafragma stond op F3.5 en ik had een vrij lange sluitertijd. Ik heb nu alles in mijn eentje geschreven en daar had ik een sluitertijd van ongeveer 10 a 15 seconden voor nodig. Je kan ook met meerdere mensen gaan schrijven. Als je met z’n vieren bijvoorbeeld het jaartal gaat schrijven en ieder doet 1 cijfers, dan heb je genoeg aan een sluitertijd van 1 a 2 seconden. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van uitproberen. Neem deze instellingen als basis en ga van hier uit lekker verder uitproberen met je camera.

schrijven met vuurwerkHeb jij wel eens geschreven met vuurwerk?

Een reactie op “Schrijven met vuurwerk; hoe stel je je camera in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: