Setje kleding in indianenstijl

Tijdens de feestweek op school net voor de zomervakantie was er dit jaar het indianen thema. Een hartstikke leuk thema waar veel over te leren valt, waar je veel mee kunt doen en wat er gewoon geweldig uit ziet. De feestweek was zó ontzettend gaaf, we waren er helemaal vol van, en daarom hebben we het thema doorgevoerd voor de derde verjaardag van F. Hij kreeg dus een heus indianen feestje. De uitnodiging was bijvoorbeeld gewoon een foto van hem met een veertje dat op de foto op zijn hoofd was vast geplakt met een stukje maskingtape. Heel erg simpel maar het zag er zo leuk uit.Verder trakteerde hij nog indianen bananen, maakte ik voor school medicijn buideltjes en maakte ik voor mijzelf een indianenjurkje. Ook wilde ik voor de verjaardag qua kleding graag iets aparts voor hem.

indianenstof

Na lang googlen kwam ik dit geweldige stofje tegen. Het is een digitale print op tricot. Geweldig met beren die een tooi op hebben, dromenvangers, adelaars en totempalen. In eerste instantie twijfelde ik een klein beetje over de kleuren. Er zit toch veel roze en lila in. Maar toen ik nog eens verder keek op de site zag ik dat ze er leuke bijpassende uni tricots bij hadden staan; roze, lila, lichtblauw en mint. En de laatste twee zijn niet specifiek meisjeskleuren. Bovendien vind ik dat roze ook gewoon kan voor jongens hoor, en de print is ook best stoer, dus ik bestelde de stof toch. Met mintgroen voor de boordjes.

IMG_20160731_230159

Ik gebruikte een patroon uit een Ottobre uit 2011. Een heerlijk patroon wat makkelijk in elkaar zit. Een voorpand, een achterpand, twee beenboordjes en een boord in de taille. Meer is het niet. De zakken liet ik weg namelijk. In 45 minuten had ik het broekje klaar. Met de lockmachine vlieg je er natuurlijk zo doorheen en alles is netjes afgewerkt.

IMG_20160731_230609

Ik wilde er ook een shirtje bij. Voordat ik de stof in huis had was ik bij de Hemarkt (Hema outlet) geweest en heel toevallig lagen daar mintgroene shirtjes. De kleur leek wel aardig op de kleur die ik had besteld voor de boordjes. Voor dat geld besloot ik de gok wel te nemen. De shirtjes waren 1 euro per stuk en 1+1 gratis. Vijftig cent voor het shirtje dus. Toen ik thuis kwam lag het pakketje met de stof al op de mat. Ik maakt het open en het was precìès de goede kleur! Wauw wat een mazzel en wat een koopje. Met flexfolie streek ik er een tipi op met de tekst “stay wild”. Die had ik laatst al ergens voorbij zien komen en toen ik het plaatje op google vond heb ik hem zelf getraceerd en uitgesneden met de silhouette cameo.

En zo had ik een hele leuk en unieke outfit. Ik heb het ingepakt en hem gewoon ook cadeau gedaan. Hij kreeg natuurlijk ook wat anders hoor! 😉 Maar wat ik zo leuk vond was dat hij er zo schattig op reageerde: “Oh wat mooi, indianenkleren”. Hij heeft de kleertjes de hele dag gedragen en hij wilde er eigenlijk ook in slapen, jammer genoeg was hij in de loop van de dag heel erg vies geworden, dus dat gingen we niet doen haha.

De tricot stoffen met digitale print die ze tegenwoordig verkopen vragen er gewoon om om wat leuks mee te doen. Ik denk dat ik dus zeker nog meer leuke broekjes ga maken!

Heb jij ook wel eens zelf kleding gemaakt?

Een reactie op “Setje kleding in indianenstijl

  1. Heel erg mooi!
    Het lijkt me geweldig om ook een silhouette Cameo te hebben, genoeg shirtjes en ideeen maar met een schaartje word het toch niet zo mooi en is het best tijdrovend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: