Sinterklaas- en Pietenhuis

Wat is er een mooie tijd aangebroken. Wij houden ontzettend van de tijd rondom het Sinterklaasfeest. De kinderen vinden het altijd geweldig om als Piet verkleed te zijn, in de pakjes die mama zelf heeft gemaakt. Wat was ik vorige week blij toen ik hier het geweldige idee van Judith, van Hip en Hot, zag om een kledingrek neer te zetten om alle verkleedkleding op te presenteren. Stom dat ik hier nooit aan gedacht heb. Een kledingrek had ik niet, dus ik kocht een goedkope bij de Jysk. Zo ziet het er nu uit. Aantrekkelijk voor de kinderen toch? Ze waren echt dol enthousiast toen ze het rek zagen. “Is dat voor ons??” Onder het rek staat een krat met overige artikelen die niet aan het rek kunnen; pruiken, maillots, handschoenen, mijters en de baard van Sinterklaas.

 Mijn kinderen vinden het altijd geweldig om zelf cadeautjes in te mogen pakken. Met wat rollen pakpapier, een schaar, plakband en wat lege doosjes kan je ze dus echt blij maken. Meestal lukt het inpakken niet zo heel goed en komt mama dus even helpen. Vierkante doosjes pakken het makkelijkst in. Ik let er wel altijd op dat ze ander inpakpapier krijgen dan waar Sinterklaas mee gaat inpakken. Ik weet niet of ze het zouden merken… maar just in case.

Mijn kinderen vroegen zelf om een schoorsteen. De pakjes die ze zelf hebben ingepakt moeten natuurlijk ook door de Pieten worden rondgebracht. Ze vinden het heel leuk om dan alles in een jute zak te stoppen en dan vervolgens in de schoorsteen te gooien. Ik had al een mooie doos bewaard, die daar prima geschikt voor was. We kochten een grote rol kraftpapier bij de boekhandel. Dit idee had ik namelijk hier vandaan. Gister bekleedde ik de schoorsteen met papier en schilderde ik er bakstenen op. Dit deed ik met rood, oranje en bruin. Hij kreeg meer dan goedkeuring van de jongens. Is hij niet enig geworden? Toen hij droog was, werd hij meteen getest.

Ik wil ook nog graag een pepernotenfabriek maken van het keukentje (ook hier gezien), maar hoe ik dat wil aanpakken en aankleden weet ik nog niet precies.

Hebben jullie het “speelgoed” ook aangepast in Sinterklaasstijl? Verkleden jullie kinderen zich graag als Sinterklaas of als Zwarte Piet? Laat het me weten in de comments! Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: