Sinterklaas is weer in het land

Wat een spannende dag vandaag! Mijn kindjes waren ook dolenthousiast en vooral de middelste was èrg vroeg wakker. Zenuwachtig dus. Dagen lang hebben ze hier natuurlijk naar toegeleefd en afgeteld. Toen we beneden waren wilde S meteen zijn pietenpak aan. Zoals je hier hebt kunnen lezen zijn de pietenpakjes traditie hier.

We zijn hier in de stad naar de intocht  van Sinterklaas geweest. Wat was het druk! Uiteindelijk konden we een supergoed plekje vinden. De kinderen stonden vooraan. Dit keer werd er groots uitgepakt. Er kwamen eerst vier boten met pieten aan. Wat een feest.

De pieten gingen alvast aan wal. Dansten, gaven kinderen handjes en pepernoten. 

Daarna kwam de stoomboot en ook deze stond helemaal vol met pieten! En natuurlijk stond Sinterklaas er ook op.

De kinderen waren echt superblij. Zwaaiden naar de boot en riepen naar Sinterklaas. De sinterklaasliedjes zongen ze uit volle borst mee.

Na het bezoekje aan de haven gingen Sint en de pieten door het centrum heen. Zo kan je Sinterklaas van dichtbij zien. Heel leuk altijd en langs de route is het erg druk.

We hebben een geweldige dag gehad. De kinderen hebben genoten, konden alles goed zien en het was een  intocht zoals het hoort te zijn. Vanavond hebben de kinderen hun schoentje gezet. Ik ben benieuwd of hij vannacht langs komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: