Sinterklaas

Het is een beetje laat, Sinterklaas is inmiddels al lang weer terug naar Spanje, maar toch wil ik deze blog nog even aan de Goedheiligman wijden. Ik heb de laatste zo ontzettend veel inspiratie, maar door de voorbereidingen van de kerstfair te weinig tijd (over) om lekker te bloggen. Hopelijk komt er nu weer wat meer tijd voor, nu de fair achter de rug is (daar komt een aparte blog over). Voordat Sinterklaas überhaupt in het land was, knipte ik van zwart karton deze geweldige silhouetten. Ik kwam ze tegen op Pinterest en downloadde de sjablonen van deze website.

Met een paar (nep) waxinelichtje is dit toch echt een prachtig gezicht!! De kinderen zijn er in ieder geval helemaal weg van. Wat is het toch een heerlijke en magische tijd! Onze middelste zoon is nu drie en dit jaar begrijpt hij echt wat het allemaal inhoudt, ook zingt hij vol overgave alle liedjes mee (op zijn manier). Heerlijk toch om die blije snoetjes van je kinderen te zien!

In de Sinterklaas tijd horen natuurlijk ook allerlei lekkernijen. Al heel lang wilde ik borstplaat maken. Vorig jaar heb ik een poging gedaan maar dat mislukte en werd helemaal niks. Dit keer probeerde ik een ander recept.
Borstplaat
Ingredienten:

300 gram suiker
1,5 dl water
100 ml slagroom
40 gram fondant
40 gram witte chocolade
steelpan, garde en thermometer

Doe de suiker in de pan en het water erbij. Breng dit aan de kook. Het water gaat verdampen en de temperatuur van het suikerwater zal oplopen. Die moet naar 122 graden. Doe de thermometer dus in de pan. Als de temperatuur 122 graden is, de slagroom erbij doen en doorroeren. Dan de fondant erbij en opnieuw aan de kook brengen tot 115 graden. Ook goed langs de zijkanten roeren. Daarna de witte chocolade er doorheen roeren en laten oplossen. Dan is de borstplaat klaar en hoef je het alleen nog maar in vormpjes te gieten. Wij hebben kleine rondjes op het bakblik gespoten. Na ongeveer 40 minuten is de borstplaat hard en klaar.

Mmmmmm wat waren ze lekker!!! Eigenlijk iets té lekker en waren ze zo op! Ik had de jongens ook nog beloofd om pepernootjes met ze te bakken. In de supermarkt kon ik zo gauw de speculaaskruiden niet vinden en dus nam ik snel een pak kant en klare kruidnotenmix mee.

De jongens kregen beide hun eigen kommetje met mix. En mochten dus allebei zelf kneden. Oudste zoon (5) kon het helemaal zelf. Middelste zoon moest ik nog even helpen om de mix goed door te kneden. Beiden hebben zelf de pepernootjes gevormd. Mama heeft er ook een paar gerold. Leuk hoor!!


Ze moesten even in de oven en daarna konden we ze proeven. Ze waren best groot uitgevallen maar echt ontzettend lekker!!! De mannen kregen allebei een bakje pepernootjes en hebben lekker zitten smullen.
Nu zit de Sinterklaastijd er alweer op. Op naar de kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: