Sla Wraps #5maaltijden25euro

Gisteravond heb ik de aankondiging gegeven dat ik mee zou doen met de Budget Challenge 5 avondmaaltijden voor 25 euro. Het lijkt me leuk om deze uitdaging aan te gaan dus daarom maakte ik van het weekend een lijstje wat we de komende week gaan eten en aan de hand daarvan deed ik met mijn middelste zoontje de boodschappen.

Voor vandaag wilde ik graag sla wraps gaan maken. Ik hou wel van wat aparte gerechtjes. Ik probeer tarwemeel zoveel mogelijk te vermijden, als ik het wel neem dan het liefst volkoren tarwe of liever nog een ander soort meel. Wraps zijn meestal wel gemaakt van gewoon tarwemeel. Daarom gebruikte ik nu in plaats van wraps eigenlijk gewoon slabladeren. Veel gezonder ook.


Ingrediënten

Halve krop ijsbergsla (0,30)
2 winterwortels, geraspt (0,40)
2 kipfilets (2,00)
1 avocado (0,79)
klein blikje mais (0,43)
12 gedroogde tomaatjes (0,63)
sap van een halve citroen (0,20)
1 eetlepel mayonaise (voorraad)
1 theelepel kerriepoeder (voorraad)
Keltisch zeezout en peper naar smaak (voorraad)

Totaalbedrag van deze maaltijd: 4,75. Keurig binnen het budget.

Hoe maak je het?

Snijd de kip in stukjes en bak deze in de pan met een beetje roomboter of kokosolie gaar. Maak ondertussen de rest van de vulling klaar in een apart schaal. Doe de geraspte wortel en de uitgelekte mais erin. Snijd de avocado in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe deze er ook bij. Goed roeren. Voeg de mayonaise, citroensap, kerrie en peper en zout naar smaak toe. Tot slot nog even de kip er door heen roeren.

Was de bladeren van de ijsbergsla en vul ze met het mengsel. Rol de bladeren op en snij ze door de midden. Eventueel nog garneren met wat rauwkost. Eet smakelijk!

Een reactie op “Sla Wraps #5maaltijden25euro

  1. Pingback: Recept: Chili con carne slawraps - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: