Smoeltjesschrift 2

Er is een nieuw Smoeltjesschrift op de markt; Smoeltjesschrift 2! Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek heeft dezelfde luchtige toon en vrolijke vormgeving als het eerste deel. Er staan wel nieuwe verhalen en tips in, maar ook extra smoeltjes waarmee duidelijker aangegeven kan worden hoe de dag is gegaan. Het Smoeltjesschrift heeft een harde kaft en heeft een fijn handzaam formaat (ongeveer A5).

IMG_0673Gedachten

Toen ik het boek binnen kreeg om te testen wilde ik het eigenlijk eerst door mijn middelste zoon laten invullen omdat juist hij wat gevoeliger is. Hij is dan nog wel geen 8 jaar, maar schrijven kan hij wel al en zeker met wat hulp moet dit boekje invullen lukken. Maar op het moment heeft de oudste er behoorlijk moeite mee dat papa weg is. Hij is natuurlijk al ruim 4,5 maand weg en het duurt nu echt wel te lang voor hem… Zo’n invulboekje is dan natuurlijk wel heel erg goed.
Met zo’n boekje kunnen kinderen hun gevoelens uitdrukken op papier, mochten ze daar behoefte aan hebben. Zo kunnen ze hun hoofd leeg maken en lekker gaan slapen. In het Smoeltjesschrift staan in het midden leesteksten. Dit zijn tips en uitleg over belangrijke onderwerpen. Kinderen leren hierbij over piekeren, faalangst, een negatief zelfbeeld en te veel prikkels. Kinderen leren met dit boekje dat ze er mogen zijn. Ze zijn goed zoals ze zijn. Dit is goed voor hun zelfvertrouwen. Ze staan steviger in hun schoenen.

IMG_0676

Invullen

Na het eten, toen hij zijn pyama aan had, mocht mijn zoon hem invullen. Ik haalde het boekje tevoorschijn en hij was blij verrast dat het voor hem was. “Mag ik het helemaal invullen?”. Samen lazen we wat de bedoeling is van het Smoeltjes schrift. Voorin staan lege hartjes, het is de bedoeling dat dit ingevuld wordt met leuke dingen. Als je kind zich verveelt kan het hier kijken wat hij/zij kan gaan doen. Achterin staan ook lege hartjes. Hier vult je kind complimentjes in die anderen tegen hem/haar hebben gezegd. Als je kind dan niet lekker in het velletje zit kan het hier even alle complimentjes gaan lezen.

IMG_0668

Iedere dag kan er dan een bladzijde ingevuld worden. Het is niet heel erg veel werk. Je kan het op volgorde doen, maar dit hoeft niet perse. Op elke bladzijde staan namelijk andere vragen. Je kan dan een bladzijde kiezen die het beste bij je dag past. De vragen zijn erg divers. Het is dus niet zo dat je elke dag dezelfde vragen moet beantwoorden. Het eerste stukje is wel iedere dag hetzelfde: Datum, dag, smoeltjes, wat was leuk/niet leuk. De rest van de bladzijde is dus dagelijks anders.

IMG_0672

Wat vinden we er van

Mijn zoon heeft plezier met het invullen van het boekje. Hij vindt het ook wel speciaal dat het iets helemaal voor hèm is. Hij is trouwens ook gek op invulboekjes (vriendenboekjes etc). Meteen ging hij er ook hartstikke serieus mee aan de gang, wat erg leuk was. Ik denk dat dit voor kinderen zeker een waardevol boek kan zijn. Ik ben ook wel heel erg benieuwd geworden naar het eerste deel van het Smoeltjesschrift, dus misschien koop ik die nog wel voor mijn middelste zoon. Hij wil nu ook graag een invulboekje.

Verkrijgbaarheid

Het Smoeltjesschrift is een uitgave van Scrivo Media. Het is verkrijgbaar bij alle boekhandels en in de webshop van Scrivo Media. Smoeltjesschrift 2 kost €14,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: