Something old… something new Traditie

We kennen volgens mij allemaal het bekende Something old Something new rijmpje wel denk ik? Dat wordt namelijk heel veel gebruikt bij bruiloften.

something oldand a sixpence in your shoe

Betekenis

Er zit een hele betekenis achter deze oude traditie. Ik zocht uit wat de bedoeling precies was en ik wilde er ook graag wat mee doen voor de bruiloft.
‘Something old’ staat voor het oude leven dat de bruid achter haar gaat laten. De ‘Something new’ staat voor het nieuwe leven dat de bruid begint met haar man. ‘Something borrowed’ staat voor alle familie en vrienden. ‘Something Blue’ staat voor trouw en zuiverheid. ‘Sixpence in your shoe’ het muntje in de schoen zorgt voor extra geluk en voorspoed.

Mijn something old…

Ik vond het heel erg leuk om hier wat mee te doen, maar wel op mijn eigen manier. Het moest iets kleins zijn en ik wilde alles ook bij elkaar hebben. Het idee van alles aan een sjaalspeld leek mij wel wat. Ik knutselde mijn eigen speld en hier heb ik voor gekozen:

something oldSomething old

Een zilveren klompje! Ik had vroeger een setje oorbellen hiervan, aan elke oorbel hing dan zo’n klompje. Ik weet nog goed dat tijdens zwemles de klompjes altijd volliepen met water en ik ze altijd leeg schudde. Op wonderbaarlijke wijze zijn de oorbelletjes beide verdwenen en is dit klompje het enige wat er nog van over is…

Something new

Ik heb een rond hangertje laten maken met onze trouwdatum er in geslagen met slagletters. Supermooi vind ik hem, ik heb hem ook al een jaar hier voor in huis. De rondel liet ik maken door ByChris10.

Something borrowed

Ik heb van mama een bedeltje met hartjes van haar Pandora armband geleend.

Something Blue

Deze vind ik zelf heel erg leuk. Wij zijn hier in huis dol op edelstenen en mineralen. Ik heb 3 kleine (4mm), blauwe aquamarijn kraaltjes bij Puur Stenen vandaan. Aquamarijn heeft een kalmerende werking op lichaam en geest. Ik heb er drie gekozen, want dan staan ze ook meteen symbool voor mijn kindjes. En er zit ook nog een strikje aan van blauw satijnlint. Dit satijnlint heeft na de geboorte van alledrie de jongens in de huiskamer gehangen, om de felicitatiekaartjes aan op te hangen.

Sixpence in your shoe

De Sixpence kreeg ik van mijn zus. Toevallig bleek zij ook al iets hiervoor te willen regelen…. sorry zus!

In elkaar zetten

Bij de Action kocht ik een set grote sjaalspelden voor een paar centen. Ik weet de precieze prijs helaas niet meer, het is al even geleden. Volgens mij zaten er 3 spelden in een verpakking. Ik had nog een doosjes zilverkleurige kralen op zolder liggen, die kon ik mooi gebruiken om tussen de bedels te plaatsen. Het doosje kocht ik ooit bij Xenos, maar volgens mij hebben ze die niet meer. Verder had ik ook nog wat kleine ronde oogjes waar ik de bedeltjes beter aan kon hangen. Tot slot strikte ik er nog een stukje blauw satijnlint aan en klaar is mijn speld.

something oldDe speld ligt nu in dit doosje, waar de sixpence in zat verpakt, ingepakt te wachten tot eind september! Om het doosje zit weer een stukje blauwlint waar de geboortekaartjes aan hingen. Aan het lint zit ook nog een bedeltje met het versje erop.

Heb jij ook deze Something Old traditie toegepast op je bruiloft?

Een reactie op “Something old… something new Traditie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: