Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
De knusse tijd van het jaar is weer aan gekomen. Dat betekent ook dat het seizoen van allerlei lekkers bakken weer in aangebroken. Zo in de laatste weken van het jaar bakken wij graag speculaas en pepernootjes etc. En voor het bakken van al dit lekkers heb je speculaaskruiden nodig. Die kan je natuurlijk kant en klaar kopen, maar zijn nog best wel prijzig. Als je een beetje een fijne specerijenkast hebt, heb je waarschijnlijk (bijna) alles wel in huis om deze kruidenmix te maken. Wat je niet hebt kan je ook heel fijn bij de toko halen, de kruiden en specerijen zijn hier vaak maar 1 euro per bakje.
Het is heel makkelijk om speculaaskruiden te maken. Je kan natuurlijk ook het recept halveren of verdubbelen, aan de hand van hoeveel speculaaskruiden je nodig hebt.
Verzamel alle specerijen die je voor dit recept nodig hebt. Pak een afsluitbaar potje waar je je speculaaskruiden in wilt bewaren. Daarna meet je alle specerijen af en doe ze vervolgens in je pot. Mocht je genoeg ruimte over hebben in je pot dan doe je de deksel er op en schudt je alle specerijen goed door elkaar heen. Mocht hier geen ruimte voor zijn dan kan je ook alles voorzichtig doorroeren.
Maak jij thuis graag zelf speculaas? En heb je wel eens zelf speculaaskruiden gemaakt?