Spelen in de natuur: Tiengemeten zoekt grote smeerpoets

Zoals jullie inmiddels wel zullen weten vind ik natuurlijke speelmaterialen fijn. Houten speelgoed vind ik mooi, maar ook spelen in de natuur vind ik belangrijk. Wellicht hebben jullie van de week op mijn Instagram account de vieze voeten foto van mijn zoontje voorbij zien komen? Dat is nou een teken dat ze goed buiten hebben gespeeld! Even in bad en ze zijn weer schoon.

Speelnatuur Tiengemeten

Bijzonder verrast was ik gistermiddag toen ik een persbericht ontving over Speelnatuur Tiengemeten. Er stonden wat foto’s bij en ik was meteen razend enthousiast. Ik ken Tiengemeten verder niet, dus ik ging even googlen.

Natuurlijke materialen

Tiengemeten is een groot stuk natuur van 4,5 ha groot. Voor de kinderen is dit een mooi stuk natuurgebied waar ze vrij kunnen spelen. Zo zul je hier geen plastic of ijzer aantreffen, maar alleen natuurlijk speelgoed zoals takken, water, modder etc.

Kinderen kunnen hier volop klimmen, klauteren, hutten bouwen, een vlot bouwen, moddertaartjes bakken, van een modder glijbaan glijden en kikkers tellen. Kortom; lekker vies worden.

Ukkie-eiland

Ook aan de kleine kindjes is gedacht! Er is het Ukkie-eiland. Hier zijn flauwe oevers, ondiepe beekjes en veel zand aanwezig. Voor de ouders zijn er genoeg zitplaatsen en er is een beschut paviljoen.

Smeerpoetsen actie 2015

Natuurmonumenten is op zoek naar de grootste smeerpoets van Speelnatuur Tiengemeten. Maak, als je op Tiengemeten aan het spelen bent,  je meeste vieze foto en stuur deze op naar Natuurmonumenten. Hiermee kun je een gratis verjaardagsfeestje in Speelnatuur Tiengemeten winnen! Stuur je foto in voor 1 september 2015. Foto’s kunnen gemaild worden via tiengemeten@natuurmonumenten.nl geplaatst op facebook.com/tiengemeten of twitter o.v.v. #smeerpoets2015. Kijk voor meer informatie en alle spelregels op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Eiland Tiengemeten

Op het eiland Tiengemeten is nog veel meer te doen.  Je kunt bijvoorbeeld een huifkarrentocht maken, er is veel rust op het eiland en het is een prachtige plek voor natuurliefhebbers, vogelaars en wandelaars. Er zijn ook nog twee museums, er is een pannenkoekenrestaurant, een haventje en een bezoekerscentrum. Ook kun je overnachten op het eiland Tiengemeten. Er is een herberg met een camping.

Mijn kinderen

Gister toen ik nog meer foto’s van Tiengemeten zocht op google vroeg mijn oudste zoon al meteen wanneer we daar naar toe gaan, haha. Hij ziet het helemaal zitten! Het is voor ons wel een stukje rijden, het ligt namelijk onder Rotterdam en wij wonen natuurlijk heel Noordelijk. Maar we kunnen vast wel eens heen gaan deze zomer! Als de kinderen genieten…. 😉

2 Reacties over “Spelen in de natuur: Tiengemeten zoekt grote smeerpoets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: