Spinazie mozzarella enveloppen van filodeeg

Ik ben dol op hartige hapjes. Zeker als je ze ook kan inzetten voor de lunch of als bijgerechtje. Ik maakte spinazie mozzarella enveloppen en deze vielen eigenlijk heel erg goed in de smaak. Qua vulling kan je er eindeloos mee variëren, maar vandaag vertel ik hoe je de spinazie mozzarella variant maakt.

Spinazie mozzarella enveloppenWat heb je nodig?

  • 300 gram verse spinazie
  • 2 bollen mozzarella
  • filodeeg (uit de diepvries)
  • peper en (Keltisch) zeezout naar smaak
  • olijfolie

Spinazie mozzarella enveloppenHoe maak je de spinazie mozzarella enveloppen?

Was de spinazie goed onder de kraan zodat al het achtergebleven zand er uit is. Snijdt de spinazie fijn. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de spinazie op. Bak totdat de spinazie zacht is. Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.

Snijdt ondertussen de mozzarella in kleine blokjes. Roer deze door de spinazie en breng het mengsel op smaak met wat (Keltisch) zeezout en peper.

Maak de verpakking met filodeeg open en leeg een vierkant vel filodeeg op een snijplank. Snijdt het vel doormidden zodat je twee rechthoekige stukken hebt. Vet het vel filodeeg in met een klein beetje olie. Schep in een hoek wat spinazie mozzarella mengsel en vouw het hoekje filodeeg tot het midden in een punt. Rol het envelopje nu verder in het deeg. Je spinazie mozzarella enveloppen hebben nu meerdere lagen deeg. Daar worden ze stevig van. Smeer de envelopjes in met een klein beetje olie. Bak de spinazie mozzarella enveloppen tien minuutjes af in een voorverwarmde oven van 200 graden. Hou de spinazie mozzarella enveloppen wel goed in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Spinazie mozzarella enveloppen

Natuurlijk kan je ook variëren met de vulling! Een vulling met iets van tomatensalsa lijkt me ook erg lekker. Of bijvoorbeeld couscous met zwarte olijven en feta. Je kan er alle kanten mee op! Mocht jij een lekkere vulling hebben getest, laat je mij dat dan weten?

Eet smakelijk!

Een reactie op “Spinazie mozzarella enveloppen van filodeeg

  1. Lijkt me heerlijk! Ik maakte laatst een spinazierol van filodeeg met feta, rozijnen, spinazie paprika vulling. Maar kan die vulling ook gebruiken voor de kleine hapjes natuurlijk. Weer een idee! Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: