Spruitjes stamppot met kastanjes #5maaltijden25euro

Vandaag is de “ontknoping” van de Budget Challenge. Die vijf dagen gaan toch snel voorbij! Aan mijn bezoekers aantallen te zien was het wel een succes! Ik ga nog even over brainstormen, maar ik ga zeker nog zoiets doen. Aangezien ik al een paar keer boven het budget was gegaan, was het vandaag een beetje oppassen met wat in ging koken. Ik ging voor een spruitjesstamppot met kastanjes. Wij proberen thuis minder vlees te eten, dus vandaag werd het een dagje vleesloos. Als goede vervanger hadden we kastanjes. Het recept is heel simpel, hier komt ie.

Ingrediënten
– Aardappels (1,00)
– Zak spruitjes (0,49)
– 200 gram kastanjes (gevonden in Frankrijk)
– Tijm (geplukt uit eigen tuin)
– Keltisch zeezout en evt peper

Totaalbedrag van 1,49

Toevallig hadden wij deze kastanjes nu uit de natuur vandaan, dus ik heb er niets voor gerekend. Ik heb ook werkelijk geen idee wat kastanjes in de winkel kosten.

Schil de aardappels en maak de spruitjes schoon. Zet deze samen in de pan op het vuur en kook ze gaar. 

Ondertussen kan je beginnen met het fijn maken van de kastanjes. Ik probeerde dit eerst in een theedoek en dan met een hamer er op meppen. Maar dit duurde mij toch nog te lang.

 Ik deed ze toch maar in de blender en ik maalde ze zo lekker snel fijn.

Vervolgens doe je de kastanjes in de koekenpan en bak je ze nog eventjes. Wel goed blijven roeren om aanbakken te voorkomen.

Als de aardappels en de spruitjes gaar zijn kan je ze door elkaar stampen met een stamper.

Gooi de kastanjes erbij en stamp nogmaals door elkaar heen.

Daarna kan je het gerecht opdienen. Op smaak brengen met Keltisch zeezout en wat peper. 

Ik vond het lekker, maar eigenlijk miste ik nog wel een smaak. Namelijk iets van vlees of iets dergelijks. Of misschien een lekkere jus. Mijn man het eigenlijk precies hetzelfde. Volgende keer zou ik het recept nog wel eens maken, maar misschien een lekker hamlapje erbij ;).

5 maaltijden voor 25 euro
Tijd om de balans op te maken!
Op de eerste dag maakte ik sla wraps en daar betaalde ik 4,75 voor. De bloemkoolpizza kostte 5,42. Halverwege de week maakte ik de zuurkoolschotel. Deze kostte op een cent na 5 euro. Op dag vier maakte ik witlof ovenschotel en hiermee kwamen we uit op 5,25. Vandaag was ik spotgoedkoop uit en kwam het totaalbedrag op 1,49. Doordat vandaag zo goedkoop uitgevallen is komt het bedrag vandaag uit op 21,90. De challenge is dus geslaagd! Ik moet eerlijk bekennen dat de spruitjes niet op mijn kooklijstje stonden. Ik zou een heerlijke groentelasagne maken maar helaas ben ik helemaal vergeten om foto’s te maken hiervan. Stom he!! Hij zal gerust nog wel eens voorbij komen hier. Nu is het alweer tijd om een nieuw weekmenu voor komende week te gaan maken, morgen is het weer tijd voor de weekboodschappen!

Hebben jullie al ideeën wat jullie komende week gaan eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: