Sterrenpasta; een makkelijk recept om zelf pasta te maken

Met het oog op de naderende feestdagen is het leuk om wat ideetjes op te doen om zelf cadeautjes te maken. Hier in de familie worden zelfgemaakte cadeautjes altijd enorm gewaardeerd. Cadeautjes met eten doen het eigenlijk ook altijd wel goed. Ik heb vandaag een recept om zelf sterrenpasta te maken. Je kan hier alle uitstekertjes voor gebruiken. Maar met een sterren uitsteker ziet het er echt uit als een mooi kerstcadeau.

sterrenpasta

Wat heb je nodig voor de sterrenpasta?

  • 200 gram durum tarwe*
  • 2 eieren
  • 25 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel zout

* Durum tarwe is een hardere tarwesoort, die zeer geschikt is voor het maken van pasta. Het is helaas niet overal te koop

Hoe maak je de sterrenpasta?

Doe het meel, eieren, olijfolie en zout samen in een kom. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een mooi deeg ontstaat. Blijf ongeveer 5 minuten kneden. Strooi wat meel over je werkvlak en leg je deegbal hier op. Daarna rol je deeg goed dun uit. Vervolgens pak je je sterrenstekers en steek sterren uit het deeg. Leg de sterren op een vel bakpapier en tot slot laat je de sterren een nachtje drogen.

sterrenpasta

Variatie

Je hoeft natuurlijk niet perse sterretjes uit het deeg te steken. Je kan natuurlijk elke koekjes steker hiervoor gebruiken! Voor het mooiste resultaat neem je niet al te grote vormpjes. Wel leuk hoor, pasta van hartjes, visjes, beertjes etc….

Cadeau

Pasta is leuk om cadeau te geven. Zelfgemaakte pasta is het allerlekkerst, maar meestal wel veel werk. Doe je zelfgemaakte pasta in een zakje en doe er een mooie strik om heen. Hang er een kaartje aan met daar de kookaanwijzingen erop. Samen met een potje (zelfgemaakte) pastasaus heb je een heel leuk cadeau!

sterrenpasta

Koken

Om de pasta te bereiden vul je de pan voor 3/4 met water. Vervolgens doe je de pasta in gezouten en kokend water. Laat de pasta in 6 tot 7 minuten gaar worden.

Heb jij wel eens zelf pasta gemaakt?

3 Reacties over “Sterrenpasta; een makkelijk recept om zelf pasta te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: