Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Ik heb toch een lekker recept! En dat wil ik met jullie delen. Hij zijn suikervrije wafels. Ik ben altijd dol geweest op wafels. Heerlijk met warme kersen en slagroom! Haha. Maar de wafels die ik voorheen altijd maakte, zaten boordevol suiker. Dat kan natuurlijk ook anders. Mijn testteam heeft ze geproefd en krijgen er geen genoeg van. Ze krijgen de wafels dus ook mee naar school.
Ja! Wortelpulp! Ik ben gek op allerlei smoothies en de laatste tijd ook veel met wortel aan het experimenteren. Onze allereerste smoothie was met wortel, en dat was geen succes. Het was een dikke drab doordat wortel ontzettend veel vezels in je drankje achterlaat. Dat moest dus anders kunnen vond ik. Ik blender nu eerst de wortel. Schrap een halve kilo wortelen en snijdt deze in kleine plakjes. Zo kan je blender het beter verwerken. Doe er een glas water bij en laat je blender het werk doen. Je zal merken dat het al een hele dikke smoothie is. De inhoud van de blender gooi je leeg op een zeef, die je boven een kom hangt. Het sap vang je op in de kom en je wortelpulp blijft achter in de zeef. Het sap kan je zo opdrinken of gebruiken in een smoothie (zonder gekke structuren). De pulp gebruik je natuurlijk in je wafels!
Kluts de eieren in een kom en prak de rijpe banaan er door heen. Vervolgens doe je het rijstmeel en het boekweitmeel erbij. Roer door elkaar en je zal merken dat je beslag wat droog wordt. Giet het water erbij en doe de wortelpulp er doorheen. Je kan trouwens het beste de mixer gebruiken, dan krijg je het mooiste en gladste beslag. Voor wafels heb je een stevig beslag nodig. Is het beslag wel erg droog nog, dan kan je nog een klein beetje water toevoegen.
Wafelijzers zijn zo nu en doen in de aanbieding bij de Lidl, Aldi, Kruidvat en Trekpleister. Wij hebben inmiddels alweer ons tweede wafelijzer. Dit keer een die kleine, langwerpige wafeltjes bakt. Een perfect maatje voor in de broodtrommel! Ook worden ze regelmatig aangeboden op marktplaats en in de kringloopwinkel. Het is tenslotte een apparaat wat de meeste mensen niet vaak zullen gebruiken. Met dit recept ben ik trouwens bang dat ik het wel vaak mag gaan maken, haha.
Garneer naar eigen smaak. Ik heb hem nu gegarneerd met kokosrasp en banaan. Een klein beetje honing er over heen is ook lekker. Of wacht dacht je dus van warme kersen (met kaneel!) en slagroom. Eet smakelijk!!!
Dat ziet er lekker uit zeg!
Henny onlangs geplaatst…Buisjes, was het wel nodig?
Ze zijn heerlijk!
Die wortel er bij vind ik echt heel bijzonder! Dat associeer ik normaal niet met wafels.
Haha nee dat niet, maar je kan er ook worteltaart mee maken dus op zich niet heel gek. Wortel heeft natuurlijk wel iets “zoetigs”