Sushi DIY

Nog niet zo heel lang geleden maakte ik voor het eerst kennis met sushi. Mijn zus at het namelijk wel eens en toen ze hier een avondje was, zou ze sushi voor me gaan maken. Ze maakte één soort en ik vond het lekker! Zo lekker, dat ik nu regelmatig wel eens een bakje haal, wat ik dan deel met onze jongste zoon.

Sushi
Dit bakje sushi maakte ik vorige week (3x) en nam ik mee onderweg!

Ook maakte ik de sushi die mijn zus maakte wel eens zelf. Het is op zich niet zoveel werk om ze zelf te maken. Wel is het in verhouding goedkoper en je hebt véél meer! Ook ga ik steeds meer variëren met inhoud van de rolletjes. Heerlijk!!!

Ik wil mijn sushi receptjes vandaag met jullie delen. Misschien doen jullie ook nog ideeën op? Standaard heb ik trouwens de volgende ingrediënten in huis: sushirijst, norivellen, rijstazijn, wasabi pasta, sojasaus (Kikkoman met rode dop) en gemberstukjes. Qua attributen gebruik ik een bamboe rolmatje, nigiri-vormpje en ik heb een sushi roller. Dàt is toch wel zo handig! De inhoud van je rol wordt zo compact en mooi rond, dat je hem daarna prima in een nori vel kan rollen.

20150620_142919

Nori met mango en komkommer

Dit is een heel fris receptje. De binnenkant van de sushirol bestaat uit reepjes mango en komkommer. Zoet met een vleugje fris. Echt heel erg lekker!

 

Nori met tonijnsalade

Dit is de favoriet van mijn oudste zoon. Ik vind hem zelf ook heel erg lekker. Neem hiervoor een blikje tonijn op waterbasis, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel wasabi, 1 theelepel dille en een kwart komkommer. Snijdt de komkommer in kleine blokjes en houdt deze even apart. Prak de rest van de ingrediënten door elkaar en roer tot slot de komkommer er door heen. Klaar is je tonijnsalade!

 

Nori met krab

Ik ben dol op krabsticks! Snijdt de krabsticks in de lengte door de helft en leg deze op je sushi rijst. Smeer de krabsticks licht in met wasabi. Natuurlijk kan je de wasabi ook weglaten als je daar niet van houdt. Ik houd juist wel van een beetje pittig.

 

20150620_142902

Nori met zalm, komkommer en avocado

Als eerst mijn excuus voor de foto! De avocado was wel erg (eet) rijp en was op het moment van de foto al een beetje bruin gekleurd… Op de foto ziet het er niet zo smakelijk uit, maar dat is het dus wel hoor! Snijdt een komkommer door de helft en verwijder de pitjes. Daarna snijdt je de komkommer in dunne reepjes. Ook snijdt je de avocado en de zalm in dunne reepjes. Leg op je sushirijst een reep komkommer, reepjes zalm en avocado. Dit is echt een heerlijke combinatie!

Nigiri met reuzengarnaal

Simpeler kan het eigenlijk niet! Doe de rijst in de nigiri vormpjes. Je krijgt zo mooie rechthoekjes. Leg er een reuzengarnaal bovenop. Ik had nu nog niet eens zulke grote garnalen gekocht, maar deze zagen er zo lekker uit!

 

Nigiri met tamago

Maak weer met rijst nigiri blokjes. Vervolgens ga je de tamago maken. Tamago is een soort omelet. Ik maak het wel een beetje anders. Doe 5 eetlepels kokosbloesemsuiker met 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels rijstazijn en een halve theelepel Keltisch zeezout in een pan en laat dit karamelliseren. Kluts 5 eieren en roer dit goed door je karamel mengsel heen. Bak de omelet op laag voor en zorg dat hij niet verbrand. Dit gaat namelijk extra snel door de suiker. Snijdt kleine blokjes en leg deze op de nigiri. Knip een randje van een norivel af en wikkel deze om je nigiri met omelet heen.

 

Nigiri met zalm

Dit is ook weer een heel simpel gerechtje. Maak nigiri blokjes en leg hier een klein plakje zalm op. Het ziet er prachtig uit!

 

Serveer je sushi op een mooie schaal, met een klein bakje sojasaus, gemberstukjes en eventueel wat wasabi er apart bij. En natuurlijk eetstokjes! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: